Τι είδους οικογένειες;

Τι είδους οικογένειες;

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η υπογεννητικότητα είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για την χώρα.

Επομένως τα χρήματα που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση να δίδονται ως αυξημένο επίδομα για κάθε παιδί που γεννιέται είναι μία σημαντική εξέλιξη, παρά το γεγονός βεβαίως ότι τα σχετικά κόστη στις κλινικές παραμένουν υψηλά. Όμως για όσους προβάλλουν αυτήν την ένσταση υπάρχει ο αντίλογος. Τόσα αντέχει να δίνει το ελληνικό κράτος.

Αυτή είναι μία πτυχή του ζητήματος για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας. Η σημερινή πραγματικότητα όμως και τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας δημιουργούν άλλη μία πτυχή. Ναι, να φτιαχτούν οικογένειες και να γεννιώνται παιδιά για την αύξηση του πληθυσμού μας. Όμως σημασία έχει τι είδους οικογένειες είναι αυτές που θα ανατρέφουν τα παιδιά τους και τι παιδιά θα βγάζουν στην κοινωνία. Διότι πρόσφατα ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με το φαινόμενο της βίας ανηλίκων στα Σχολεία, ακόμη και σε βάρος δασκάλων και καθηγητών, αποκαλύπτει ότι οι ίδιες οι οικογένειες δεν έχουν φροντίσει να δώσουν την σωστή ανατροφή στους βλαστούς τους, θέτοντας και τα όρια της συμπεριφοράς τους αλλά και το πως αυτοί να διακρίνουν ποιο είναι σωστό και τι λάθος καθώς και τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται.

Έτσι που εξελίσσονται τα πράγματα σε λίγο καιρό, και προκειμένου να αντεπεξέρχονται στα καθήκοντά τους χωρίς φόβο δάσκαλοι και καθηγητές θα πρέπει ως προσόν εκτός από το πανεπιστημιακό πτυχίο να επιδεικνύουν και το χρώμα της ζώνης που θα έχουν αποκτήσει στο καράτε ή στο τζούντο!

Μοιάζει παρανοϊκό αλλά φαίνεται ότι και όσοι έχουν σκοπό να κάνουν οικογένεια θα πρέπει να περνάνε από ταχύρρυθμα μαθήματα ανατροφής των παιδιών τους. Δυστυχώς άλλες προτεραιότητες τις οποίες θέτουν οι σύγχρονοι γονείς ευνοούν την ασύδοτη ελευθερία των παιδιών τους, που πλέον προβάλλει ως κανονικότητα, με το σαθρό επιχείρημα μη τυχόν και αποκτήσουν παιδικά τραύματα από μία αποδεκτή γονική αυστηρότητα.

Δεν έχει κανείς αντίρρηση να αυξηθεί ο πληθυσμός με νέες ζωές που θα έλθουν στον κόσμο από φρέσκιες οικογένειες. Όμως θα πρέπει να διερωτηθούμε κιόλας αν αυτές οι νέες ζωές θα εξελιχθούν στους εφήβους που κατακλύζουν το αστυνομικό δελτίο, εγγράφοντας «εξ απαλών ονύχων» υποθήκες για μία εξέλιξη που θα τους φέρνει συνεχώς αντιμέτωπους με τις διωκτικές αρχές και τα δικαστήρια. Ωραία κοινωνία θα έχει οικοδομηθεί…     
           

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ