Ένδειξη  σοβαρότητας

Ένδειξη σοβαρότητας

Η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δεν ήταν πανηγυρική. Ήταν ουσίας.

Διότι ο πρωθυπουργός δεν επιχείρησε να θριαμβολογήσει, επισημαίνοντας πάντως πόσο καταστροφικό μπορεί να αναδεικνυόταν το πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ με την απλή αναλογική. Αλλά να περιγράψει τις σοβαρές ευθύνες της νέας κυβέρνησης απέναντι σε μία κοινωνία που της εμπιστεύεται για δεύτερη φορά τις τύχες της.

Ονομάτισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όχι προφανώς χωρίς λόγο, αλλά για να στείλει συγκεκριμένο μήνυμα στους υπουργούς του, την κυβέρνηση, κυβέρνηση αποτελεσματικότητας. Και ο όρος αυτός είναι βέβαιο ότι περιλαμβάνει την δέσμευση όχι μόνο για την προώθηση και άλλων μεταρρυθμίσεων, αλλά κυρίως για την διόρθωση όσων η προηγούμενη κυβερνητική θητεία δεν μπόρεσε, για αντικειμενικούς ή μη λόγους να θεραπεύσει.

Όπως φάνηκε καθαρά από την ομιλία του πρωθυπουργού στόχος είναι η δημιουργία πλαισίου ευνοϊκού για την ελληνική κοινωνία. Δηλαδή για την οικονομική της ανακούφιση, είτε πρόκειται για τις φορολογικές της υποχρεώσεις είτε πρόκειται για την προς αυτήν κρατική πρόνοια. Δεν είναι τυχαίο ότι ο νέος υπουργός Υγείας δεν παρέστη στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, διότι προφανώς, κατόπιν συγκατάθεσης του πρωθυπουργού, προτίμησε να επισκεφτεί δημόσια νοσοκομεία και να αντιληφθεί «ιδίοις όμμασι» τις ανάγκες που υπάρχουν και που πρέπει άμεσα να καλυφθούν. Άλλωστε Υγεία και Παιδεία είναι οι δύο νευραλγικοί τομείς στους οποίους ο πρωθυπουργός, ρίχνει μεγάλο βάρος στο πλαίσιο των νέων μεταρρυθμίσεων που έχει σχεδιάσει.

Σημαντική επίσης είναι η έμφαση που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αποφυγή φαινομένων αλαζονείας αλλά και στην αποφυγή επικοινωνιακών υπερβολών με πρόσχημα το κυβερνητικό έργο κάθε υπουργού. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ο επικεφαλής της νέας κυβέρνησης έχει διαμορφώσει ένα πλαίσιο κυβερνητικής δράσης που θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την ελληνική κοινωνία, ενώ συγχρόνως θα αποδυναμώνει τα όποια επιχειρήματα της αντιπολίτευσης, που λόγω της δεινής θέσης που έχει περιέλθει είναι δύσκολο να αποφύγει την τοξικότητα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ