Χωρισμοί από χρυσό: Τα πιο ακριβά διαζύγια δισεκατομμυριούχων όλων των εποχών -Αστρονομικές διατροφές

Χωρισμοί από χρυσό: Τα πιο ακριβά διαζύγια δισεκατομμυριούχων όλων των εποχών -Αστρονομικές διατροφές

Πριν από λίγες ημέρες, ο Μπιλ Γκέιτς και η σύζυγός του Μελίντα, με την ανακοίνωση του χωρισμού τους, έγιναν μέλη του πιο ιδιαίτερου «κλαμπ» στον κόσμο: αυτό των διαζευγμένων δισεκατομμυριούχων.

Μετά από 27 χρόνια γάμου, τρία παιδιά, ένα κορυφαίο φιλανθρωπικό ίδρυμα στον κόσμο και περίπου 130 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσία, το ζευγάρι ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο γάμος τους είχε «διαρρηχθεί ανεπανόρθωτα».

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνδρας στον κόσμο, και χωρίς προγαμιαίο συμβόλαιο -τουλάχιστον όπως είναι μέχρι σήμερα γνωστό- σίγουρα το ζευγάρι, που είναι ένα από τα πιο ισχυρά, θα δώσει μια δυνατή «μάχη».

Βέβαια, όπως είναι γνωστό, το διαζύγιο του Μπιλ Γκέιτς δεν είναι η μοναδική περίπτωση που δισεκατομμυριούχοι αναγκάζονται να μοιραστούν την τεράστια περιουσία τους μετά τον χωρισμό τους. Η Evening Standard συγκέντρωσε μερικές από αυτές.

Τζεφ Μπέζος και Μακένζι Σκοτ
Ένα από τα πιο πολυσυζυτημένα «χρυσά» διαζύγια είναι αυτό του ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, με τη Μακένζι Σκοτ.

Μετά από 25 χρόνια γάμου και τέσσερα παιδιά, το πλουσιότερο ζευγάρι στον κόσμο ανακοίνωσε το 2019, μέσω Twitter, ότι χωρίζει. «Μετά από μια μακρά περίοδο αγάπης, εξερεύνησης και χωρισμού, έχουμε αποφασίσει να χωρίσουμε και να συνεχίσουμε τις μας ζωές ως φίλοι», έγραψε ο Τζεφ Μπέζος.

Το διαζύγιό τους περιγράφεται ως «Godzilla», δείχνοντας το πόσο μεγάλο είναι συγκριτικά με όλα τα υπόλοιπα. Θεωρείται ότι είναι το μεγαλύτερο διαζύγιο όλων των εποχών και έκανε τη Σκοτ, την οποία ο Τζεφ Μπέζος γνώρισε το 1993, έναν χρόνο πριν ξεκινήσει την Amazon στο γκαράζ του, την τέταρτη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο. Της δόθηκε ένα μερίδιο 4% στο μεγαθήριο των διαδικτυακών αγορών, που ισοδυναμεί με πληρωμή 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η συγγραφέας υποσχέθηκε αμέσως να δώσει τουλάχιστον το μισό, λέγοντας ότι είχε «ένα δυσανάλογο χρηματικό ποσό για να μοιραστεί». Ο Τζεφ Μπέζος κράτησε τα άλλα περιουσιακά του στοιχεία, όπως τη The Washington Post και την αγαπημένη του διαστημική εταιρεία Blue Origin. Είναι ακόμα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Μπορεί ο χωρισμός τους να ήταν φιλικός, ωστόσο είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι ο Τζεφ Μπέζος είχε σχέση με την παρουσιάστρια ειδήσεων, Λόρεν Σάντσεζ. Παρ' όλα αυτά, ο Μπέζος συνεχάρη την πρώην του όταν υπέγραψε να δώσει τα μισά της χρήματα στο Giving Pledge (μια εκστρατεία που ενθαρρύνει τους εξαιρετικά πλούσιους ανθρώπους να συνεισφέρουν το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς). «Η Μακένζι θα είναι εκπληκτική και συμπονετική και αποτελεσματική στη φιλανθρωπία, και είμαι περήφανος γι' αυτήν», ανέφερε για εκείνη χαρακτηριστικά ο Τζεφ Μπέζος.

Έλον Μασκ, Τζαστίν Μασκ και Ταλούλα Ρίλεϊ
Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla και της SpaceX έχει πάρει διαζύγιο τρεις φορές –τις δύο από την ίδια γυναίκα. Την Τζαστίν Μασκ τη γνώρισε στο πανεπιστήμιο, και μαζί έχουν πέντε παιδιά. Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο για οκτώ χρόνια. Στη συνέχεια χώρισαν και ο Έλον Μασκ παντρεύτηκε και χώρισε δύο φορές, την ηθοποιό Ταλούλα Ρίλεϊ.

Ο Ελον Μασκ είναι τώρα ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με εκτιμώμενο πλούτο 170 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σε απάντηση ενός άρθρου που είχε γράψει η Τζαστίν σχετικά με τον γάμο και το χωρισμό τους, ο Ελον Μασκ αναφέρει λεπτομερώς τις πληρωμές διαζυγίου του σε αυτήν που περιελάμβαναν μηνιαίο νόμιμο λογαριασμό 170.000 δολαρίων, μισθούς νταντάδων, 20.000 δολάρια για ρούχα και για το οικογενειακό σπίτι στο Μπελ Ερ. Η Ρίλεϊ έλαβε διακανονισμό 20 εκατομμυρίων δολαρίων από τον επιχειρηματία.


Όσο για το αν χώρισε φιλικά με τις πρώην του; Η Τζαστίν δεν έχει και τις καλύτερες αναμνήσεις από αυτόν και είπε ότι μέσω του βοηθού της κανονίζουν τις λεπτομέρειες για τα παιδιά τους. Η Ταλούλα Ρίλεϊ και ο Ελον Μασκ παραμένουν φίλοι.

Κιμ Καρντάσιαν και Κάνιε Γουέστ
Μετά από σχεδόν επτά χρόνια, πολλές δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μία προεδρική εκστρατεία, οι Κιμ Καρντάσιαν και Κάνιε Γουέστ αποφάσισαν να πάρουν χωριστούς δρόμους. Το ζευγάρι έχει ήδη συμφωνήσει στην από κοινού κηδεμονία των τεσσάρων παιδιών του.

Και οι δύο είναι νέοι δισεκατομμυριούχοι, οπότε όλα τα μάτια είναι στραμμένα πάνω τους, για να δουν πώς θα χωρίσουν τον σημαντικό τους πλούτο. Η 40χρονη Κιμ Καρντάσιαν προσέλαβε τη «βασίλισσα των διαζυγίων», τη δικηγόρο Λόρα Γουάσερ, για να επιβλέψει τον τρόπο με τον οποίο το ζευγάρι θα χωρίσει το αρχοντικό του ζευγαριού στην πόλη Καλαμπάσας, την έπαυλή τους στο Μαϊάμι και το ράντσο στο Γουαϊόμινγκ. Πιστεύεται ότι το ζευγάρι έχει επίσης 5 εκατομμύρια δολάρια σε έργα τέχνης, 4 εκατομμύρια δολάρια σε οχήματα, 3,2 εκατομμύρια δολάρια σε κοσμήματα και 300.000 δολάρια σε ζώα.

Όσο για το αν χώρισαν φιλικά, η Κιμ Καρντάσιαν και ο Κάνιε Γουέσττηρούν σιγήν ιχθύος.


Τζόσελιν και Άλεκ Γουάιλντενσταϊν
Στα τέλη της δεκαετίας του '90, αυτός ήταν ο πιο ακριβός διακανονισμός διαζυγίου στην ιστορία. Η Τζόσελιν, γνωστή ως «catwoman» για την τάση της να αλλάζει το πρόσωπό της μέσω της πλαστικής χειρουργικής, χώρισε τον σύζυγό της, πρώην έμπορο της τέχνης και ιδιοκτήτη αλόγων κούρσας, αφού τον έπιασε στο κρεβάτι με άλλη γυναίκα. Της δόθηκαν 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Γνωστό για την αξιοσημείωτη ικανότητά τους να κερδίζουν χρήματα, το ζευγάρι πιστεύεται ότι έχει ξοδέψει περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια σε έναν μέσο μήνα. Η σοσιαλιτέ είπε ότι ο σύζυγός της δεν αντέδρασε καθόλου, όταν αγόρασε ένα φόρεμα Chanel 350.000 δολαρίων και ξόδεψε 10 εκατομμύρια δολάρια σε κοσμήματα. Έχτισαν στην κόρη τους, την Νταϊάν, ένα αρχοντικό 3 εκατομμυρίων δολαρίων για τα 17α γενέθλιά της στο φυσικό τους καταφύγιο Ol Jogi στην Κένυα.

Το διαζύγιό τους ήταν μια μακρά και δύσκολη διαδικασία, καθώς κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια. Η νομική ομάδα της ζήτησε να της δοθεί διατροφή 200.000 δολαρίων τον μήνα και 50 εκατομμύρια δολάρια για ασφάλεια. Η Τζόσελιν υπέβαλε αίτηση για πτώχευση το 2018.

Μπέρνι και Σλάβιτσα Έκλεστοουν
Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο για 24 χρόνια, πριν η Σλάβιτσα, η δεύτερη σύζυγος του μεγιστάνα της Formula 1, Μπέρνι Έκλεστοουν, υποβάλει αίτηση διαζυγίου το 2009 λόγω της «παράλογης συμπεριφοράς» του. Οι λεπτομέρειες του χωρισμού διατηρήθηκαν σε μεγάλο βαθμό κρυφές, με τον διακανονισμό να θεωρείται περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, το 2014 αποκαλύφθηκε ότι ο Μπέρνι λαμβάνει 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως από τη Σλάβιτσα. Ο ζάπλουτος μεγαλοεπιχειρηματίας κατάφερε επίσης να διατηρήσει τα ιδιωτικά του τζετ, το σαλέ στο Γκστάαντ και το σκάφος του, που ονομάζεται Πετάρα, ένα σύμπλεγμα των ονομάτων των κορών του, της Πέτρα και της Ταμάρα.

Λέγεται ότι η δικαστική απόφαση για το διαζύγιό τους βγήκε μέσα σε χρόνο-ρεκόρ: σε 58 δευτερόλεπτα!

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS