Ο Ράσελ Κρόου δεν ενθουσιάστηκε αρχικά με το σενάριο του «Μονομάχου» -Η ανάρτησή του 20 χρόνια μετά

Ο Ράσελ Κρόου δεν ενθουσιάστηκε αρχικά με το σενάριο του «Μονομάχου» -Η ανάρτησή του 20 χρόνια μετά

Ο Αυστραλός ηθοποιός, που εκείνη την εποχή ήταν σε εξαιρετική φυσική κατάσταση, συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη Ρίντλεϊ Σκοτ, στην αμερικανική υπερπαραγωγή των 5 Όσκαρ, «Ο Μονομάχος».

Ο Ράσελ Κρόου θυμήθηκε την επέτειο της κινηματογραφικής πρεμιέρας της ταινίας, με ανάρτησή του στο Twitter. «20 χρόνια από σήμερα, ο “Μονομάχος” βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ. Ισχύς και τιμή», έγραψε ο Ράσελ Κρόου.

Ο Ράσελ Κρόου δεν είχε ενθουσιαστεί με το σενάριο του «Μονομάχου»

Εκείνο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως ο Ράσελ Κρόου, όπως είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξη, δεν ενθουσιάστηκε αρχικά με το σενάριο της ταινίας. «Νόμιζα πως δεν ήταν ταινία αυτή. Αλλά στη συνέχεια μου είπαν θα σε σκηνοθετήσει ο Ρίντλεϊ Σκοτ. Και αυτό ήταν αρκετό για εμένα, ώστε να θέλω να καθίσω να συζητήσω με τον Ρίντλεϊ», έλεγε.

Ο Ράσελ Κρόου θυμάται επίσης πως ένα χρόνο νωρίτερα είχε υποχρεωθεί να πάρει 23 κιλά για τις ανάγκες της ταινίας The Insider, ενώ είχε ξυρίσει και το κεφάλι του. «Δεν είχα μαλλιά γιατί φορούσε περούκα σε εκείνη την ταινία, οπότε τα ξύρισα για να είναι πιο εύκολο να τη φοράω γρήγορα. Δεν έμοιαζα καθόλου με Ρωμαίο στρατηγό» έλεγε.

Το φαινόμενο Μονομάχος στην αμερικανική βιομηχανία θεάματος

Η ταινία αποτέλεσε τεράστια κινηματογραφική και εμπορική επιτυχία. Πέραν από τις εισπράξεις του φιλμ ανά τον κόσμο, ο «Μονομάχος» που σημάδεψε το αμερικανικό σινεμά με τα εντυπωσιακά για την εποχή οπτικά εφέ, έφερε ένα κύμα νέων παραγωγών στο ίδιο ύφος, το γνωστό και «φαινόμενο Μονομάχος».

Με τον όρο «φαινόμενο Μονομάχος» η New York Times περιέγραφε λίγα χρόνια μετά την κυκλοφορία της ταινίας την επιρροή του φιλμ με πρωταγωνιστή τον Ράσελ Κρόου, στη μυθοπλασία σε τηλεόραση και κινηματογράφο στις ΗΠΑ. «Είναι οι ταινίες – με πιο πρόσφατη περίπτωση τον “Μονομάχο” δυο χρόνια νωρίτερα – που αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον για τους αρχαίους» σημείωσε.

Οι φήμες για μια συνέχεια της ταινίας «Μονομάχος» κυκλοφόρησαν πολλές φορές μέσα σε αυτά τα 20 χρόνια, χωρίς ωστόσο κάποια να δει το δρόμο για τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Βίντεο: Ο Ράσελ Κρόου και η απίστευτη αλλαγή μέσα στα χρόνια

Έχοντας περάσει 20 χρόνια από εκείνη την ταινία που του χάρισε το Όσκαρ, ο Ράσελ Κρόου έχει αποτελέσει πολλές φορές έκτοτε, αντικείμενο συζήτησης στα ΜΜΕ για τα κιλά και την εμφάνισή του. Ο ηθοποιός έχει χρειαστεί πολλές φορές να πάρει ή και να χάσει βάρος για τους ρόλους του στη μεγάλη οθόνη κάτι που είναι εμφανές στο παρακάτω βίντεο από την κινηματογραφική του καριέρα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ