Πρίγκιπας Χάρι: Δεν θέλει να τον βλέπουν σαν «θύμα» του Μπάκιγχαμ - «Ποτέ δεν αναζήτησα τον οίκτο»

Πρίγκιπας Χάρι: Δεν θέλει να τον βλέπουν σαν «θύμα» του Μπάκιγχαμ - «Ποτέ δεν αναζήτησα τον οίκτο»

Ο πρίγκιπας Χάρι θέλησε να μοιραστεί τις σκέψεις του, μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του και να αναφερθεί στις περιγραφές που έκανε για όσα έζησε στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο δούκας του Σάσεξ σε διαδικτυακή συζήτηση με τον Dr. Gabor Maté, ο ίδιος δεν βλέπει τον εαυτό του ως «θύμα», ούτε αποζητά τον οίκτο κανενός με όσα έγραψε για τη βασιλική οικογένεια.

«Σίγουρα δεν βλέπω τον εαυτό μου ως θύμα. Είμαι πραγματικά ευγνώμων που μπορώ να μοιραστώ την ιστορία μου, με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει, να ενδυναμώσει και να ενθαρρύνει κι άλλους ανθρώπους. Ελπίζω ότι θα κάνει τον κόσμο να καταλάβει, ότι είμαστε όλοι σε κάποιο βαθμό ίδιοι και πως όλα συνδέονται, ειδικά όταν πρόκειται για ένα τραύμα», εξηγεί.

Σημείωσε μάλιστα, πως όταν ξεκίνησε να γράφει τα απομνημονεύματά του, ένιωσε σαν να εκτελεί «έργο». «Ξέρω πόσο σημαντικό είναι να μοιράζεσαι αυτές τις ιστορίες. Μπορείς να σώσεις μια ζωή ή και να βελτιώσεις πολλές ζωές κι αυτό γιατί δίνεις στους ανθρώπους την άδεια να μιλήσουν κι αυτοί ελεύθερα για τα δικά τους βιώματα, να είναι ο εαυτός τους», δήλωσε ο πρίγκιπας Χάρι.

Αναφέρθηκε μάλιστα στη δημοφιλή σειρά, «South Park», η οποία στα τελευταία της επεισόδια έχει ασχοληθεί με τους Σάσεξ, παρουσιάζοντάς τους ως ένα ζευγάρι που ζητά απελπισμένα την προσοχή και τον οίκτο του κοινού.

Ο δούκας ισχυρίζεται πως ποτέ δεν έψαξε τη συμπόνια των άλλων, σημειώνοντας: «Δεν αναζήτησα και δεν θα αναζητήσω ποτέ οίκτο για όσα έγιναν». Εξήγησε πως ο σκοπός του ήταν καθαρά και μόνο να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους, με παρόμοιες εμπειρίες.

Τέλος, επισήμανε πως μπορεί να «έχασε πολλά» μετά την αποχώρησή του από τη βασιλική οικογένεια, μαζί με τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ το 2020, όμως την ίδια στιγμή πιστεύει πως «κέρδισε πολλά».

«Είναι χαρά για εμένα να δω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν εδώ, όπως είναι. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα ήταν δυνατό αυτό πίσω σε εκείνο περιβάλλον. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι πρέπει να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς καθημερινά για να μη μεταφέρεις στο παιδί σου κανένα τραύμα που έχεις ο ίδιος ως γονιός. Αν είσαι ακόμα κολλημένος στο ίδιο περιβάλλον, είσαι αυτοκαταστροφικός», δήλωσε κλείνοντας ο πρίγκιπας Χάρι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS