Πού βρίσκεται σήμερα η Νατάσα Κάμπους: Πέρασε 3.096 μερόνυχτα στα χέρια του απαγωγέα και βιαστή της
Φωτογραφία: Twitter

Πού βρίσκεται σήμερα η Νατάσα Κάμπους: Πέρασε 3.096 μερόνυχτα στα χέρια του απαγωγέα και βιαστή της

Για 3.096 μερόνυχτα βρισκόταν στα χέρια του απαγωγέα και βιαστή της, και σήμερα η Νατάσα Κάμπους, 25 χρόνια μετά, είναι συγγραφέας και αναπληρώνει τον χρόνο που της στερήθηκε.

Η Νατάσα Κάμπους, ηλικίας σήμερα 35 χρόνων, υποστηρίζει μιλώντας στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DPA ότι το έγκλημα καθόρισε την πορεία της ζωής της, αλλά δεν την προσδιόρισε αμετάκλητα. Τι είχε συμβεί τότε; Πριν από 25 χρόνια, στις 2 Μαρτίου 1998, έπεσε θύμα απαγωγής καθώς πήγαινε στο σχολείο. Επί 5μισι χρόνια κρατήθηκε αιχμάλωτη σε ένα μπουντρούμι κοντά στη Βιέννη.

Η υπόθεση συγκλόνισε τότε την παγκόσμια κοινή γνώμη, γράφει η Deutsche Welle.

Κλεισμένη σε μπουντρούμι 5 τ.μ., χωρίς παράθυρα, με ατσάλινη πόρτα

Kι όμως σήμερα η πορεία της Κάμπους παραδειγματίζει. Παρά τη φρικιαστική και τραυματική εμπειρία που στιγμάτισε ανεπανόρθωτα τη ζωή της, η 35χρονη γράφει βιβλία.

Μετά από τρία βιβλία για τις 3.096 ημέρες φυλάκισης και τις συνέπειές της, θέλει να δώσει συμβουλές σε άλλους ανθρώπους στο τέταρτο βιβλίο της, με τον τίτλο «Δείξε δύναμη», για το πώς να ζήσουν μια επιτυχημένη ζωή. «Το βιβλίο μου δεν έχει σκοπό να γίνει οδηγός, αλλά μια διακριτική υπόμνηση για να γνωρίσει κανείς τον εαυτό του και έτσι να ανακαλύψει τις δυνάμεις του», λέει η Κάμπους.

Παραδέχεται ότι της λείπει κάποια εμπειρία ζωής, αλλά η φυλάκιση δεν με εμπόδισε να αναπτύξω ωριμότητα και γνώση» λέει, δείχνοντας ότι έχει μια ψύχραιμη και κατασταλαγμένη άποψη για τον εαυτό της και τη ζωή.

Η περίπτωσή της έκανε τον γύρο του κόσμου. Στις 23 Αυγούστου 2006 η Κάμπους εκμεταλλεύτηκε μια ευνοϊκή συγκυρία στο Στράσχοφ, μια περιοχή κοντά στη Βιέννη, για να ξεφύγει από τον απαγωγέα, βιαστή και βασανιστή της. Την ημέρα της απαγωγής ήταν μόλις 10 ετών. Ο απαγωγέας της, Βόλφγκανγκ Πρίκλοπιλ, την είχε κλειδώσει σε ένα κελί 5 τ.μ., ένα μπουντρούμι χωρίς παράθυρα, που ασφαλιζόταν εξωτερικά με μια χοντρή ατσάλινη πόρτα. Ο δράστης ήθελε να τη διαμορφώσει σε γυναίκα όπως ο ίδιος ήθελε και προτιμούσε.

Απήχθη όταν ήταν 10 ετών και δραπέτευσε στα 18 της

Και όταν η Κάμπους κατάφερε να δραπετεύσει, ο 44χρονος Πρίκλοπιλ αυτοκτόνησε. Όμως η επιστροφή στην ελεύθερη ζωή δεν είχε μόνο θετικές πλευρές για την Κάμπους. Από τη μία πλευρά βίωσε πολλή συμπάθεια και πραγματικό ενδιαφέρον για την τύχη της, από την άλλη δέχθηκε επίσης επιθέσεις και φθόνο. Ειδικά στο Διαδίκτυο οι άνθρωποι την κατηγορούσαν ότι είναι διψασμένη για προβολή και δημοσιότητα και άπληστη για χρήματα. «Φαίνεται ότι πολώνω τους ανθρώπους» λέει.

Αυτή την εποχή γράφει βιβλία και σχεδιάζει μια συλλογή κοσμημάτων. Και έχει φιλοδοξίες να κάνει καλό. «Πάντα ήθελα να κάνω φιλανθρωπικό έργο» αναφέρει, φέρνοντας ως παράδειγμα τη χρηματοδότηση κατασκευής ενός παιδικού νοσοκομείου στη Σρι Λάνκα. Όπως αναφέρθηκε, απήχθη όταν ήταν 10 ετών και δραπέτευσε στα 18 της.

Τα χρόνια της φρίκης

Οι εικόνες, οι λέξεις και όλα όσα περιγράφει στο αυτοβιογραφικό της έργο δεν μπορούν να αποτυπώσουν, παρά στο ελάχιστο, τον πόνο και τα βασανιστήρια που υπέστη κλεισμένη σε ένα κελί. Η Κάμπους έπρεπε να επιβιώνει στο μπουντρούμι της και να ελπίζει πάντα ότι ο βασανιστής της θα της έδινε να φάει και να πιει.

Όταν μπήκε στην εφηβεία, ο Πρίκλοπιλ την αλυσόδενε με χειροπέδες και την κακοποιούσε σεξουαλικά. Αργότερα της άφησε μεγαλύτερα περιθώρια ελευθερίας. Η Κάμπους ανέλαβε την καθαριότητα, καθήκοντα στην κουζίνα και πήγαινε στους άλλους ορόφους του σπιτιού. «Τα βίαια ξεσπάσματα του Πρίκλοπιλ ήταν τρομερά», γράφει στο ημερολόγιό της. «Αρκετές φορές με χτυπούσε, είχα μαύρους μώλωπες κάτω από τις ωμοπλάτες μου και κατά μήκος της σπονδυλικής μου στήλης». Τον Φεβρουάριο του 2006 η κοπέλα έγινε 18 χρόνων.

Τους επόμενους μήνες ο βιαστής της την άφηνε να πηγαίνει στον κήπο, στον φούρνο, στο κατάστημα με οικοδομικά υλικά. Σύμφωνα με την ίδια, ο Πρίκλοπιλ την είχε απειλήσει ότι θα τη σκότωνε αν δραπέτευε. Αλλά τελικά τόλμησε να το κάνει.

Η θέληση για ζωή την κρατάει όρθια

Η κοπέλα θα μπορούσε να είχε απελευθερωθεί μόλις 6 εβδομάδες μετά την απαγωγή της. Εξεταστική επιτροπή που συστάθηκε αργότερα υπό τον επικεφαλής της Γερμανικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Εγκληματικότητας Γιεργκ Τσίρκε κατήγγειλε, όπως κι άλλες επιτροπές, λάθη των ανακριτικών αρχών και απαράδεκτη προχειρότητα.

Αλλά η Νατάσα κοιτά μπροστά. «Έχει γεμίσει με ενέργεια και θέληση για ζωή. Περνά πολύ χρόνο στη φύση με το άλογό της. Θέλει, ακόμη, να ασχοληθεί περισσότερο με τον αθλητισμό.  «Έχω θετική διάθεση, είμαι όλο αισιοδοξία», λέει χαρακτηριστικά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ