Συγκλονίζει ο ηθοποιός που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση στα 19 του από γνωστό σκηνοθέτη -Καταθέτει μήνυση

Συγκλονίζει ο ηθοποιός που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση στα 19 του από γνωστό σκηνοθέτη -Καταθέτει μήνυση

Σοκ και ανατριχίλα προκάλεσε η συγκλονιστική καταγγελία ηθοποιού εναντίον πασίγνωστου και «κοινωνικά καταξιωμένου» σκηνοθέτη, όπως τον χαρακτήριζε.

Ο Νίκος Σ. μιλώντας στο 2020mag.gr περιέγραψε όσα συνέβησαν το 2005, σε ένα διαμέρισμα στην Αθήνα, το σπίτι γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού. Ο ίδιος ήταν 19 ετών και είχε όνειρό του να γίνει ηθοποιός.

Ο Νίκος Σ. περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πώς στην ηλικία των 19 ετών υποχρεώθηκε εκείνο το βράδυ, παρουσία ενός άλλου αγοριού να συνευρεθεί ερωτικά και με τους δύο, με διάφορους τρόπους.

Όπως εξηγεί, ο λόγος που αποφάσισε να πει δημόσια την ιστορία του είναι για να προστατέψει άλλα αγόρια που μπορεί να βρεθούν σε αυτή τη θέση, ενώ όπως μετέδωσε το Mega πρόκειται να καταθέσει, πιθανότατα σήμερα, μήνυση κατά του γνωστού σκνοθέτη ζητώντας την ποινική του δίωξη για τα όσα υπέστη στα χέρια του. Από τη στιγμή, που θα κατατεθεί η μήνυση, πλέον, οι εισαγγελικές αρχές θα αποφασίσουν τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής.

 

Η μόνη του επαφή με το σκηνοθέτη έγινε χρόνια μετά, σε ένα καφέ που δούλευε. Ο σκηνοθέτης ήταν φιλικός, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Η ανατριχιαστική περιγραφή του

Η περιγραφή του προκαλεί σοκ: «Πήγα στο σπίτι του και χτύπησα το κουδούνι, περιμένοντας να μου ανοίξει ο ίδιος. Μου άνοιξε, όμως, ένα νέο παιδί σε ηλικία, λίγο μεγαλύτερος από εμένα. Ξαφνιάστηκα και μ' έπιασε μεγαλύτερο άγχος απ' ό,τι ήδη είχα, γνωρίζοντας ότι δεν θα έλεγα το μονόλογο μόνο μπροστά σ' ένα σπουδαίο σκηνοθέτη. Τώρα θα είχα και κοινό… "Που είναι ο τάδε;" ρωτάω με συστολή. Μου λέει "είναι στο μπάνιο, θα έρθει. Πέρασε". Μπήκα, καθίσαμε στον καναπέ, μιλήσαμε κανά 5λεπτο και περιμέναμε το σκηνοθέτη. Και ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά μας ημίγυμνος, φορώντας μόνο μία πετσέτα. Ξαφνιάστηκα».

Και συνεχίζει: «εκείνος ξεκίνησε να χαϊδεύει τα γεννητικά του όργανα πάνω από την πετσέτα και να μου κάνει κι έναν πρόλογο ότι ένας ηθοποιός καλείται να παίξει δύσκολους ρόλους». Λέει επίσης: «με ρώτησε τι εμπειρίες έχω, αν έχω κάνει σεξ, αν έχω κάνει στοματικό έρωτα. Εγώ ήμουν τότε 19 ετών και μου ήταν πολύ δύσκολο να μιλήσω για τη σεξουαλική μου ζωή. Δεν είχα άλλωστε και αυτές τις εμπειρίες που μου ζητούσε να του πω. Ούτε μπορούσα να απαντήσω σε όλες αυτές τις ερωτήσεις, που έρχονταν η μία μετά την άλλη καταιγιστικές».

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της σεξουαλικής κακοποίησης

«Μετά ζήτησε αυταρχικά να κάνω στοματικό έρωτα στο νεαρό που καθόταν δίπλα μου. Το έκανα κι ένιωθα, κοιτάζοντας το παιδί, ότι κι αυτός δεν αισθανόταν άνετα, είχε μία εξίσου τεράστια αμηχανία με μένα. Το παιδί αυτό ήταν ευγενικό μαζί μου, ενώ ο άλλος, ο σκηνοθέτης, ήταν "αυτοκρατορικός", σαδιστικά αυταρχικός. Μετά μου ζήτησε να κάνω στοματικό έρωτα και στον ίδιο», λέει ο Νίκος Σ.

Η συνέχεια όμως σοκάρει ακόμη περισσότερο, αφού όπως λέει: «κάποια στιγμή σηκώθηκε και πήγε στο υπνοδωμάτιο. [..] Ο σκηνοθέτης μού ζήτησε να κατεβάσω ξανά το παντελόνι μου, μ' έσπρωξε με βία στο κρεβάτι, με ακινητοποίησε με τα χέρια του στην πλάτη μου και με μία μεταλλική ράβδο, σαν μπάρα από σπιτικό μονόζυγο, επιχείρησε να διεισδύσει στο σώμα μου. Το άλλο παιδί καθόταν στο κρεβάτι και κοιτούσε. Ένιωσα τρόμο και παρέλυσα παρά το δυνατό πόνο που ένιωθα. Τελικά εκείνος κατάφερε να παραβιάσει με το μεταλλικό αντικείμενο το σώμα μου. Εγώ του έλεγα "πονάω, σταμάτα" κι εκείνος μου έλεγε επιτακτικά "χαλάρωσε, ηρέμησε". Μου ανέβηκαν δάκρυα στα μάτια, ήθελα να πεθάνω. Ένιωσα να λιποθυμάω».

Ο Νίκος Σ. περιγράφοντας όσα του συνέβησαν αλλά και το γιατί τόσα χρόνια μετά την καταγγελία δεν είχε πει ποτέ σε κανέναν όσα του συνέβησαν λέει ότι «ένα παιδί 19 ετών που του συμβαίνει αυτό στην πρώτη του επαφή με τον κόσμο των ονείρων του, με κάποιον κοινωνικά διακεκριμένο και γνωστό σκηνοθέτη, νομίζει ότι έτσι θα είναι οι οντισιόν και η πορεία για την καλλιτεχνική του καριέρα. Επίσης ένα παιδί 19 ετών το 2005, δεν είναι το ίδιο μ' ένα παιδί 19 ετών το 2021».

Ο Νίκος Σ. δεν επιθυμεί να δημοσιοποιηθεί το όνομά του, ούτε το όνομα του θύτη του, διότι εκτιμάει ότι η απόδοση ατομικών ευθυνών είναι θέμα της Δικαιοσύνης. Ενδιαφέρεται για την κοινωνική διάσταση του προβλήματος της εκμετάλλευσης της θέσης εξουσίας στον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο του θεάτρου, πού ο ίδιος ονειρεύτηκε να υπηρετήσει και δεν του επιτράπηκε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS