Kanye West: Το Τwitter του κατέβασε τον λογαριασμό μετά ναζιστικό παραλήρημά του

Kanye West: Το Τwitter του κατέβασε τον λογαριασμό μετά ναζιστικό παραλήρημά του

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «κατέβασε» προσωρινά τον λογαριασμό του ράπερ μετά το ναζιστικό παραλήρημα του Κάνιε Γουέστ σε εκπομπή του ακροδεξιού αμερικανικού μέσου Infowars στην οποία ο Αμερικανός καλλιτέχνης αποθέωνε τους Ναζί και τον Αδόλφο Χίτλερ.

Ο Κάνιε Γουέστ εμφανίστηκε χθες Πέμπτη 01/12/2022 στην εκπομπή του ακροδεξιού τηλεοπτικού παρουσιαστή, Άλεξ Τζόουνς, φορώντας μάσκα και εκεί είπε του «αρέσει» ο Αδόλφος Χίτλερ και ότι έκανε «καλά πράγματα», κάτι που ήταν ένα από τα επιβαρυντικά στοιχεία που έκαναν το Twitter να του κλείσει προσωρινά τον λογαριασμό του στην πλατφόρμα.

Τι είπε ο Έλον Μασκ

Τον Οκτώβριο, ο ιδιοκτήτης του Twitter Έλον Μασκ, ο οποίος δηλώνει υπέρ της ελευθερίας του λόγου, είχε καλωσορίσει την επιστροφή στην πλατφόρμα του Κάνιε Γουέστ.

Στο τελευταίο μήνυμά του στο Twitter χθες, Πέμπτη, το βράδυ, ο Μασκ έγραψε, «έκανα ό,τι μπορούσα. Παρόλα αυτά, παραβίασε και πάλι τον κανόνα μας εναντίον της υποκίνησης βίας. Ο λογαριασμός θα ανασταλεί», ως απάντηση στην εικόνα που αναρτήθηκε από τον Κάνιε Γουέστ.

Αργά χθες το Twitter διέγραψε επίσης ένα μήνυμα του ράπερ. Ο λογαριασμός του ανεστάλη μέσα σε διάστημα μιας ώρας, αφού ο Μασκ ανταποκρίθηκε σε ένα χρήστη του Twitter που έγραψε, «Έλον, κανόνισε τον, παρακαλώ».

«Βλέπω καλά πράγματα στον Χίτλερ. Δεν θα κάθομαι ν’ ακούω όταν μου λένε Εβραίοι δεν μπορείς να λες φωναχτά πως αυτός ο άνθρωπος έκανε καλά πράγματα. Τελείωσα μ’ αυτό. Μου αρέσει ο Χίτλερ», είπε ο Κάνιε Γουέστ προκαλώντας την οργή όλων και φυσικά του Twitter που ανέστειλε προσωρινά τον λογαριασμό του.

1 KANYE WEST TWITTER END 1

Ο Αμερικανός ράπερ είπε ότι συμφωνεί με τη θεωρία που θέλει «τους Εβραίους» να «ελέγχουν» μέσα ενημέρωσης, τον τομέα των ειδήσεων και του πολιτισμού, ιδίως της μουσικής. Τα «εβραϊκά ΜΜΕ», είπε, «μας έχουν κάνει να νομίζουμε πως οι ναζί και ο Χίτλερ δεν πρόσφεραν τίποτα καλό στον κόσμο», επεσήμανε ο Κάνιε Γουέστ.

Η μίμηση του Νετανιάχου

Ο Κάνιε Γουέστ έκανε και μια μίμηση του Ισραηλινού πολιτικού και πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και είπε «πρέπει να ελέγχουμε τα βιβλία της Ιστορίας, πρέπει να ελέγχουμε τις τράπεζες, πρέπει να σκοτώνουμε κόσμο». Εκεί έκανε παρέμβαση και ο Άλεξ Τζόουνς, ο οποίος είπε, ειρωνικά: «Οι περισσότεροι Εβραίοι είναι υπέροχοι άνθρωποι», είπε μεταξύ άλλων, «συμφωνώ πως υπάρχει εβραϊκή μαφία».

Σε κάποια άλλη στιγμή της εκπομπής, λίγο πριν από ένα διαφημιστικό διάλειμμα, ο Κάνιε Γουέστ που το Twitter του έβαλε λουκέτο στον λογαριασμό του ακούγεται να λέει ξεκάθαρα: «Μου αρέσει ο Χίτλερ».

Ο Κάνιε Γουέστ, που βρίσκεται πλέον εκτός Twitter, έχει κατά καιρούς προκαλέσει την δημόσια κατακραυγή για τις ρατσιστικές, ναζιστικές και αντισημιτές απόψεις του. Πρόσφατα είχε δώσει το παρόν σε δείπνο με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον οπαδό της θεωρίας περί «ανωτερότητας» της λευκής φυλής Νικ Φουέντες. Ο Τραμπ άκουσε τα εξ αμάξης για το δείπνο που παρέθεσε δύο ημέρες πριν από την γιορτή των Ευχαριστιών στην κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο, αλλά διαβεβαίωσε πως κανένας από τους δύο δεν έκανε ρατσιστικά ή αντισημιτικά σχόλια στη συνάντησή τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS