Χάρης Βαρθακούρης: «Kάνω το πρώτο τηλεοπτικό μου βήμα με τον “Πάριο της τηλεόρασης” Ανδρέα Μικρούτσικο»

Χάρης Βαρθακούρης: «Kάνω το πρώτο τηλεοπτικό μου βήμα με τον “Πάριο της τηλεόρασης” Ανδρέα Μικρούτσικο»

Ο Χάρης Βαρθακούρης αύριο Σάββατο και έπειτα από αναβολή επτά μηνών θα κάνει το τηλεοπτικό του ντεμπούτο και θα υποδεχτεί τους ενοίκους του σπιτιού του… «Big Brother».

Σε νέο σπίτι, πιο μοντέρνο, κάτω από νέα στέγη, στον ΣΚΑΪ. Από το παλιό θα υπάρχει, όμως, ο Ανδρέας Μικρούτσικος σε ρόλο «Μεγάλου Αδελφού». Ο νέος παρουσιαστής του ριάλιτι, που είναι επίσης τραγουδιστής, όπως ο παλιός, μίλησε λίγο πριν την πρεμιέρα στο περιοδικό «Τηλέραμα».

Πώς νιώθετε με την πρεμιέρα του «Big Brother» να είναι πια εδώ;
«Μακάρι να με απασχολούσε μόνο η πρεμιέρα του “Big Brother”. Ζούμε σε πρωτόγνωρες συνθήκες, οι οποίες και αλλάζουν καθημερινά. Όσο με αφήνουν, λοιπόν, αυτές οι συνθήκες να συγκεντρωθώ στα νέα επαγγελματικά μου καθήκοντα, νιώθω μια ανακούφιση που πλησιάζει η πρεμιέρα. Η αναμονή έχει υπάρξει μεγάλη. Γνώριζα ότι θα αναλάβω αυτό το project από τον Ιανουάριο και πάμε για Σεπτέμβριο. Αν το καλοσκεφτείτε, είναι σχεδόν σαν περίοδος εγκυμοσύνης, οπότε ανυπομονώ να “σπάσουν τα νερά”, να πάμε στο μαιευτήριο και να αγκαλιάσω επιτέλους το παιδί μου».

Έχετε άγχος, τόσο για την πορεία του όσο και για την απόδοσή σας;
«Καλώς ή κακώς, το προϊόν είναι δοκιμασμένο. Δεν είναι τυχαία το μακροβιότερο και πιο επιτυχημένο ριάλιτι στην ιστορία της παγκόσμιας τηλεόρασης. Δεν έχω άγχος για την πορεία του γιατί η ομάδα που “κρύβεται” στο παρασκήνιο και “κινεί τα νήματα” είναι έμπειρη, έχει πολλή διάθεση και ετοιμάζει πράγματα που θα έχουν απίστευτο ενδιαφέρον. Οι χαρακτήρες που θα μπουν στο σπίτι είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, τόσο επίκαιροι από πολλές απόψεις, που αποκλείω να μην τραβήξουν τα βλέμματα των τηλεθεατών. Οι ανατροπές και μόνο που θα δείτε -διότι θα υπάρξουν αναπόφευκτα- αρκούν να σας κάνουν να κολλήσετε. Συν ότι φέτος έχει ένα επιπλέον στοιχείο σε σχέση με το παλιό “Big Brother”. Οι κάτοικοι του σπιτιού θα πρέπει να “κερδίσουν” αυτά που κάποτε θα θεωρούσαν αυτονόητα. Οπότε μην περιμένετε να δείτε κάποιους αργόσχολους να τεμπελιάζουν στον καναπέ και να μιλούν περί ανέμων και υδάτων. Θα μοχθήσουν αν θέλουν να επιβιώσουν. Η δική μου η απόδοση -στο μυαλό μου, τουλάχιστον- είναι δευτερεύουσα. Εγώ καλούμαι να υπηρετήσω την εκπομπή και όχι να γίνω πόλος έλξης».

 

 

Τι σας στρεσάρει και τι σας ηρεμεί σε ό,τι αφορά την παρουσίαση του ριάλιτι;
«Με στρεσάρει λίγο που ακόμα δεν ξέρω τα κατατόπια. Έχω υπάρξει δεκάδες φορές καλεσμένος σε εκπομπές στην τηλεόραση και τα έχω πάει σε όλες, θεωρώ, μια χαρά. Όμως, εκεί πας, κάθεσαι σε έναν καναπέ ή μια πολυθρόνα που σου έχουν υποδείξει και απλώς απαντάς χαλαρά κι ωραία σε ερωτήσεις. Δεν υπάρχει “χορογραφία”. Δεν θα σε ειδοποιήσει κανείς στο αυτί από το κοντρόλ. Τώρα τα πράγματα είναι μακράν πιο πολύπλοκα. Πρέπει να θυμάσαι πού θα σταθείς, πώς θα σταθείς, τι θα πεις, πότε θα το πεις, δεν αρκεί να είσαι ετοιμόλογος ή ξύπνιος.
Και έρχομαι σε αυτό που με ηρεμεί, κι αυτό είναι η παρουσία του Ανδρέα Μικρούτσικου. Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί αυτό που θα πω, αλλά όπως έκανα το πρώτο τραγουδιστικό μου βήμα έχοντας τη σιγουριά και την ασφάλεια ενός Πάριου στο πλευρό μου, έτσι κάνω και το πρώτο τηλεοπτικό μου βήμα έχοντας δίπλα μου τον “Πάριο της ελληνικής τηλεόρασης”, τον Ανδρέα Μικρούτσικο. Η παρουσία του και μόνο αρκεί για να με κάνει να νιώθω ήρεμος και ασφαλής, ότι υπάρχουν… είκοσι αερόσακοι σε αυτό το, άγνωστο σε μένα, όχημα που καλούμαι να οδηγήσω».

Δεδομένου ότι είστε τραγουδιστής, τι σας έκανε να πείτε το «ναι» και να τολμήσετε αυτήν την παρουσίαση;
«Είναι τόσο εύκολη η απάντηση σε αυτό το ερώτημα! (γέλια) Αρκεί να σας θυμίσω πως και ο πρώτος παρουσιαστής του “Big Brother” ήταν επίσης τραγουδιστής και δημιουργός. Όπως κι εγώ. Οπότε δεν θα έπρεπε να σας κάνει εντύπωση. Επίσης, αν το καλοσκεφτείς, δεν υπάρχει μεγάλη απόσταση από το τραγούδι και την παρουσίαση. Στην προκειμένη περίπτωση, αναλαμβάνω μια εκπομπή που θα είναι ζωντανή, ενώ τραγουδάω -επίσης ζωντανά- δύο δεκαετίες τώρα. Είμαι σε μια πίστα και ουσιαστικά παρουσιάζω τα τραγούδια μου. Δεν έχω άγχος να εκτεθώ, ούτε να απευθυνθώ σε μεγάλο κοινό.
Ξέρω να μιλάω, δεν φοβάμαι αν θα ξεστομίσω μπαρούφες. Άρα δεν ήταν τόσο τολμηρή η απόφαση όσο νομίζετε. Επίσης, πρέπει να σας πω ότι από τις προτάσεις που δέχτηκα πέρυσι το χειμώνα, όσο προβαλλόταν το “Globetrotters”, χάρη στο οποίο βρίσκομαι τώρα εδώ και απαντάω στις ερωτήσεις σας, αυτή του ΣΚΑΪ ήταν η πιο ενδιαφέρουσα και η πιο… προκλητική. Δεν θα μου κάνατε αυτήν την ερώτηση αν ήμουν κριτής σε talent show. Δεν είμαι άνθρωπος που αποφεύγει τις προκλήσεις. Μου αρέσει να στοιχηματίζω υπέρ του εαυτού μου. Ελπίζω μόνο να το κερδίσω το στοίχημα».

Έχετε γνωρίσει τους παίκτες; Μήπως υπάρχει ήδη κάποιος που σας έχει τραβήξει περισσότερο την προσοχή;
«Λόγω των συνθηκών που επικρατούν, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν έχω έρθει σε προσωπική επαφή με τους παίκτες, για την ασφάλεια όλων μας. Έχω όμως διαβάσει τα βιογραφικά τους και έχω δει τα βίντεο από τις ακροάσεις τους, καθώς και τα βίντεο που γύρισαν αφού επιλέχτηκαν να συμμετάσχουν. Αν και δεν θα έπρεπε να το παραδεχτώ, διότι οφείλω να είμαι ουδέτερος και αμερόληπτος, ναι, έχω ξεχωρίσει κάποιους. Αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Είναι σαν να έχω ξεχωρίσει βιβλία από το εξώφυλλό τους. Είμαι συγκρατημένος και κρατάω μικρό καλάθι. Στην πορεία θα αποκαλυφθούν οι πραγματικοί χαρακτήρες και όχι σε ένα τρίλεπτο, χαριτωμένο, βίντεο αυτοπαρουσίασης».

Μέσα σας έχετε θέσει ένα «όριο» για το μέχρι πού μπορείτε να φτάσετε το ριάλιτι ή θα το αφήσετε να σας… πάει, να σας οδηγήσει εκείνο;
«Εφόσον δεν ξέρω τι θα αντιμετωπίσω, δεν έχει νόημα να βάλω όρια από τώρα. Θεωρώ ότι έχω μέτρο, άρα δεν ανησυχώ για εξτρεμισμούς. Υπάρχει μια αμερικανική έκφραση, την οποία και ασπάζομαι. Χοντρικά λέει ότι “θα με απασχολήσει το πώς θα περάσω μια γέφυρα όταν φτάσω σε αυτήν και όχι νωρίτερα”. Άρα θα το αφήσω να με… πάει, να με οδηγήσει, όπως λέτε και στην ερώτησή σας».

Πώς αντιμετωπίζετε τη συνεργασία με τον «γκουρού» του είδους, Ανδρέα Μικρούτσικο;
«Με απύθμενη χαρά. Ήταν κάτι που το φανταζόμουν πριν το σκεφτούν οι υπεύθυνοι. Μακάρι να μπορούσα να σας παραπέμψω στον άνθρωπο που με κάλεσε να με ρωτήσει πώς θα μου φαινόταν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, για να σας πει την αντίδρασή μου. Όπως επίσης να σας μεταφέρει την ανακούφισή του, όταν κατάλαβε πως όχι απλά συμφωνώ και επαυξάνω, αλλά δεν συζητάω καν το ενδεχόμενο να μου πουν μετά ότι τελικά δεν τα κατάφεραν! (γέλια)»

Ζητήσατε τη συμβουλή της Αντελίνας, προκειμένου να πάρετε την τελική σας απόφαση για την παρουσίαση; Εκείνη τι πιστεύει γι’ αυτό;
«Φυσικά και το συζητήσαμε. Πώς θα μπορούσα, άλλωστε, να μην; Mαζί μένουμε, μαζί ζούμε, μαζί κοιμόμαστε! (γέλια) Ζήσαμε παράλληλα το αυξημένο ενδιαφέρον στα πρόσωπά μας κατά τη διάρκεια του “Globetrotters”. Συζητήσαμε όλες τις προτάσεις που μας έγιναν μεμονωμένα, πέραν αυτών που αφορούσαν και τους δυο μας. Δεν ζήτησα ακριβώς τη συμβουλή της γιατί, μέσα στο μυαλό μου τουλάχιστον, πήρα γρήγορα την απόφασή μου. Αυτό που συζητήσαμε είχε περισσότερο να κάνει με θεωρία. Φέρ’ ειπείν, επιλέγω την καλύτερη οικονομική πρόταση ή αυτή που κάνω κέφι; Επιλέγω τους ανθρώπους που μου έκαναν “κλικ” ή αυτούς που “τάζουν λαγούς με πετραχήλια”; Όταν κατέληξα ότι αυτό που θέλω να δοκιμάσω είναι το “Big Brother”, δεν διαφώνησε μαζί μου. Δεν υπήρχε και λόγος, άλλωστε. Πιστεύει ότι έπραξα σωστά».

Νιώθετε έτοιμος για τις κριτικές που θα ακολουθήσουν;
«Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθώ αντιμέτωπος με κριτικές. Είμαστε παλιοί γνώριμοι. Το τελευταίο διάστημα τις έζησα και μέσω της Αντελίνας, που την περιέλαβαν όλοι, ανεξαιρέτως. Δέχτηκε σκληρή και, πολλές φορές, άδικη κριτική, ακόμα και για πράγματα που ήταν εκτός της δικαιοδοσίας της. Στάθηκε διπλά άτυχη γιατί η προβολή της εκπομπής της συνέπεσε σε σχεδόν “νεκρή” τηλεοπτική περίοδο, με αποτέλεσμα να είναι πολύ εύκολος στόχος. Εγώ, αν μη τι άλλο, θα έχω την τύχη να είμαι σε φυσιολογική τηλεοπτική σεζόν, γεμάτη νέα πρόσωπα, άρα θα μοιραστεί η πίτα του “κραξίματος”. Ωστόσο, δεν αγχώνομαι διότι αδιαφορώ ακόμα και για τα θετικά σχόλια που γράφονται για μένα. Πόσο μάλλον για γνώμες ατόμων που δεν τους τη ζήτησα».

Σας έχουν στενοχωρήσει κάποια επικριτικά σχόλια που ήδη έχουν ακουστεί για το ριάλιτι ή το εκλαμβάνετε σαν μια προσωπική πρόκληση, που θέλετε να φέρετε εις πέρας;
«Σε συνέχεια της προηγούμενης απάντησής μου, δεν με έχουν στενοχωρήσει, διότι δεν τα έχω αντιληφθεί. Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, δεν ψάχνω τι γράφεται για μένα. Δεν γκουγκλάρω “Βαρθακούρης”. Δυστυχώς -ίσως από αφέλεια, ίσως και όχι-, υπάρχουν πολλοί που μου στέλνουν σε μηνύματα, στα διάφορα social media, δημοσιεύματα που με αφορούν. Εκεί, καμιά φορά, ο πειρασμός είναι μεγάλος κι έχω υποκύψει. Αλλά από μόνος μου δεν ψάχνομαι. Έχω τόσα πολλά στο κεφάλι μου, που το τελευταίο που θα ήθελα είναι να το επιβαρύνω με άχρηστο φορτίο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ