Το «Grease» στη δίνη του κυκλώνα για ομοφοβικά σχόλια και μισογυνισμό -Τι απαντά η Ολίβια Νιούτον Τζον, 42 χρόνια μετά

Το «Grease» στη δίνη του κυκλώνα για ομοφοβικά σχόλια και μισογυνισμό -Τι απαντά η Ολίβια Νιούτον Τζον, 42 χρόνια μετά

Είναι το διάσημο μιούζικαλ Grease μια ταινία γεμάτη στερεότυπα, μισογυνισμό και προκατάληψη κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας;

Η πρόσφατη προβολή της διάσημης ταινίας, που αποτελεί ένα από τα πιο εμπορικά μιούζικαλ όλων των εποχών στη Βρετανία, συνοδεύτηκε από βροχή αντιδράσεων στο Twitter, που βρήκε πολλές σεναριακές του πτυχές προβληματικές.

Τα αρνητικά σχόλια του Twitter για το «Grease»

42 χρόνια μετά την πρεμιέρα του μιούζικαλ στις κινηματογραφικές αίθουσες, η νέα γενιά αντιμετώπισε με ιδιαίτερα επικριτική διάθεση ορισμένες σκηνές από την ιστορία αγάπης του Ντάνι και της Σάντι που διαδραματίζεται κατά τη δεκαετία του '50 στην Αμερική. Ορισμένοι χαρακτήρισαν έντονα στερεοτυπική την απαγόρευση από τον διαγωνισμό χορού ζευγαριών αποτελούμενων από δύο άτομα του ιδίου φύλου.

Πολλά ήταν τα σχόλια και για τη Ρίζο, τη μαθήτρια που βίωσε τον εξευτελισμό για το γεγονός πως είχε κοιμηθεί με πολλούς άνδρες, σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας με πρωταγωνιστές τον Τζον Τραβόλτα και την Ολίβια Νιούτον Τζον. Κάποιοι πάλι εντόπισαν σημαντικά ψεγάδια ακόμη και στους στίχους των τραγουδιών της ταινίας, της οποίας το Soundtrack κατέχει το ρεκόρ του δεύτερου άλμπουμ από ταινία με τις περισσότερες πωλήσεις.


Εκείνο, βέβαια, που δεν λαμβάνουν υπόψη οι επικριτές του μιούζικαλ, είναι πως είναι γυρισμένο στα τέλη της δεκαετίας του '70, ενώ αναφέρεται σε μια κοινωνία ακόμη πιο πίσω, τη δεκαετία του '50. Δεν έλειψαν φυσικά και οι ψυχραιμότερες φωνές, που εκτίμησαν πως το φιλμ αναφέρεται σε μια άλλη εποχή.

Τι απαντά στους επικριτές η Ολίβια Νιούτον Τζον

Απαντώντας στους όψιμους επικριτές του «Grease», η πρωταγωνίστρια Ολίβια Νιούτον Τζον θυμίζει πως μια ανάλαφρη εφηβική ταινία, όπως το εν λόγω μιούζικαλ, «δεν είχε στόχο να την εκλάβει κανείς τόσο σοβαρά».

«Νομίζω πως αυτή τη στιγμή είναι κάπως χαζό, γιατί η ταινία γυρίστηκε το '70 και αναφέρεται στη δεκαετία του '50. Ήταν ένα θεατρικό έργο. Είναι ένα μιούζικαλ. Είναι διασκεδαστικό», λέει σήμερα η 72χρονη Ολίβια Νιούτον Τζον. «Είναι ένα χαρούμενο μιούζικαλ και δεν προορίζεται για να το εκλάβει κανείς τόσο σοβαρά», προσθέτει.


Η Ολίβια Νιούτον Τζον, η οποία φόρεσε τα ρούχα της Σάντι, της περσόνας που την έκανε διάσημη πριν από 40 χρόνια, το 2019, όταν αναπαράστησε μαζί με τον Τζον Τραβόλτα τους πρωταγωνιστές του «Grease», συνέχισε λέγοντας: «Πρέπει να ηρεμήσουμε λίγο και να απολαύσουμε, απλώς, τα πράγματα γι’ αυτό που είναι. Για μένα είναι απλά μια ευχάριστη ταινία, που διασκεδάζει τον κόσμο. Αυτό είναι όλο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS