Eurovision 2022: Μεγάλη νικήτρια η Ουκρανία! Στην 8η θέση η Ελλάδα

Eurovision 2022: Μεγάλη νικήτρια η Ουκρανία! Στην 8η θέση η Ελλάδα

O 66ος διαγωνισμός της Eurovision ολοκληρώθηκε στο Τορίνο της Ιταλίας, με μεγάλη νικήτρια την Ουκρανία. Μετά από μια μαραθώνια βραδιά και μια ψηφοφορία που θύμισε σε αρκετές στιγμές θρίλερ, η χώρα που ήταν από την αρχή το απόλυτο φαβορί, συγκέντρωσε συνολικά 524 βαθμούς.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε το Ηνωμένο Βασίλειο και στην τρίτη η Ισπανία. Μετά την ψηφοφορία των επιτροπών και του κοινού, η Ελλάδα  πήρε την 8η θέση, συγκεντρώνοντας 215 βαθμούς. 

Παρά τη ρωσική εισβολή, η Ουκρανία κατάφερε να ταξιδέψει στην Ιταλία για τον μουσικό διαγωνισμό, ο οποίος φέτος ήταν αφιερωμένος στην ειρήνη. Η μεγάλη διοργάνωση αλλά και το τελικό αποτέλεσμα, αποτέλεσε και μία ευκαιρία για να υπογραμμιστεί η μεγάλη αξία της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

«Παρακαλώ βοηθήστε την Ουκρανία, τη Μαριούπολη. Βοηθήστε το Azovstal τώρα», φώναξε από τη σκηνή, ο τραγουδιστής Ολεχ Πσιούκ μετά την ερμηνεία του τραγουδιού "Stefania" του ουκρανικού συγκροτήματος.

Η Αμάντα Γεωργιάδη, μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση με την μπαλάντα "Die Together", η παρουσία της όμως ήταν εξαιρετική, συγκεντρώνοντας θετικά σχόλια και την 8η θέση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ