Απίστευτο: Ελέφαντας έσπασε τον τοίχο σπιτιού για να κλέψει ρύζι από την κουζίνα [βίντεο]

Απίστευτο: Ελέφαντας έσπασε τον τοίχο σπιτιού για να κλέψει ρύζι από την κουζίνα [βίντεο]

Αυτή είναι η απίστευτη στιγμή που ένας πεινασμένος ελέφαντας έριξε τον τοίχο της κουζίνας ενός σπιτιού για να κλέψει ένα σακουλάκι ρύζι στη μέση της νύχτας.

Ο ενήλικος ελέφαντας, με το όνομα Πλάι Μπουντσουάι, μύρισε το φαγητό και μπήκε στο σπίτι στην πόλη Χουα Χιν της νότιας Ταϊλάνδης, την Κυριακή τα ξημερώματα στις 2 π.μ.

Η Ρατσανταβάν Πουνγκπρασοπόν και ο σύζυγός της ξύπνησαν από τον θόρυβο και έσπευσαν στην κουζίνα για να δουν τι είχε συμβεί. Φυσικά, σοκαρίστηκαν όταν είδαν τον ελέφαντα με τους τεράστιους χαυλιόδοντες να ψάχνει με την προβοσκίδα του τα ντουλάπια. Μάλιστα, το ζώο άρπαξε ακόμη και μια πλαστική σακούλα με ρύζι.

Η Ρατσανταβάν είπε ότι ο σύζυγός της την βοήθησε να διώξουν τον ελέφαντα από την κουζίνα, το οποίο τελικά εξαφανίστηκε σε κοντινή δασική έκταση. Όπως ανέφερε: «Αυτός ο ελέφαντας είναι πολύ γνωστός στην περιοχή. Ήρθε στο σπίτι μας ξανά πριν από περίπου 2 μήνες και κοίταζε τριγύρω, αλλά τότε δεν πείραξε τίποτα. Μιλήσαμε με τους τοπικούς αξιωματικούς του γειτονικού πάρκου και μας είπαν να μην κρατάμε φαγητό στην κουζίνα επειδή η μυρωδιά προσελκύει τους ελέφαντες, γι’ αυτό ακολουθήσαμε τις συμβουλές τους».

Το σπίτι που εισέβαλε ο ελέφαντας

Όσο για τη ζημιά, είπε: «Ο τοίχος θα μας κοστίσει περίπου 50.000 Baht (περίπου 1.400 ευρώ) για την επισκευή του. Ήταν αστείο να βλέπεις τον ελέφαντα να έχει γκρεμίσει τον τοίχο, αλλά ανησυχώ γιατί θα μπορούσε να επιστρέψει ξανά».

Να σημειωθεί ότι η Ταϊλάνδη έχει περίπου 2.000 ασιατικούς ελέφαντες που ζουν στην άγρια φύση, αλλά υπάρχει συχνά σύγκρουση όταν έρχονται σε επαφή με ανθρώπους στους δρόμους και τα χωριά.

«Έχουν αρχίσει να τους αρέσουν τα φαγητά των ανθρώπων»

Το προσωπικό από το Εθνικό Πάρκο της χώρας πιστεύει ότι τα ζώα έχουν αλλάξει συμπεριφορά ως απάντηση στα τρόφιμα που διατίθενται από τον κόσμο. Ο αξιωματικός διατήρησης της άγριας ζωής Σουπάνια Τσενγκσούθα είπε: «Η πιο πιθανή εξήγηση γι’ αυτή την κατάσταση είναι ότι ο ελέφαντας μύρισε το φαγητό και ήθελε να το φάει. Δεν είναι επειδή ο ελέφαντας ήταν ιδιαίτερα πεινασμένος, καθώς το φαγητό στη ζούγκλα παραμένει το ίδιο. Υπάρχει πληθώρα και αυτό δεν έχει αλλάξει. Αλλά μερικές φορές μεμονωμένοι ελέφαντες βιώνουν μια αλλαγή στη συμπεριφορά και το χαρακτήρα τους. Οι διατροφικές συνήθειες των ελεφάντων έχουν επίσης αλλάξει τώρα που έρχονται σε επαφή με τον άνθρωπο περισσότερο. Έχουν αρχίσει να τους αρέσουν τα τρόφιμα που τρώνε οι άνθρωποι».

Μια άλλη πρόσφατη ιστορία στην Κίνα αφορούσε ένα ολόκληρο κοπάδι ελεφάντων που ταξίδεψαν επί 15 μήνες μακριά από τον φυσικό τους βιότοπο, τρώγοντας ολόκληρα χωράφια καλαμποκιού και καταστρέφοντας αχυρώνες στην πορεία τους. Οι αρχές έστειλαν εκατοντάδες ανθρώπους και drones για να προσπαθήσουν να παρακολουθήσουν το ταξίδι της αγέλης, καθώς πολλοί αμφισβήτησαν τον λόγο που οι ελέφαντες έκαναν ένα τόσο μεγάλο ταξίδι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS