ΖΩΗ

Εντυπωσιακό βίντεο: Drone γίνεται «θήραμα» στα δόντια θυμωμένου κροκόδειλου

Την ικανότητα του κροκόδειλου στο να πιάνει τη λεία του διαπίστωσαν με οδυνηρό τρόπο ένα drone και ο χειριστής του, όταν το μηχάνημα έπεσε θύμα στα δόντια του μεγάλου ερπετού.

Το drone τραβούσε πλάνα για ένα ντοκιμαντέρ του ABC News στην Αυστραλία, το «Crocodile Territory» που -όπως μαρτυρά ο τίτλος του- έχει ως αντικείμενο τη ζωή των κροκόδειλων στο φυσικό τους περιβάλλον. Η παραγωγή έγινε με αφορμή την 50ή επέτειο από την απαγόρευση κυνηγιού των αρχαίων ερπετών στη Βόρεια Επικράτεια της χώρας.

Ο χειριστής του drone, Ντέιν Χερστ (Dane Hirst), περιέγραψε το πώς εκτυλίχθηκε το όλο σκηνικό. «Τοποθέτησα το drone πάνω από μια μικρή λιμνοθάλασσα στο πάρκο Crocodylus και όλα τα ερπετά ταράχθηκαν. Αλλά, υπήρχε ένας κροκόδειλος που κράτησε τη θέση του και πραγματικά κοίταζε το drone», είπε.

Και συνέχισε: «Ετσι σκέφτηκα, υπέροχα, θα χρησιμοποιήσω αυτόν τον τύπο, που μένει στο ίδιο σημείο και μπορώ να κάνω μερικές αξιοπρεπείς λήψεις. Οδηγώ το drone από πάνω του, και καθώς το έκανα, κοίταξα προς τη λιμνοθάλασσα και είδα έναν κροκόδειλο κάθετα έξω από το νερό. Τότε άκουσα έναν μεγάλο θόρυβο σύσφιξης των γνάθων…».

Εκεί κατάλαβε ότι το ερπετό είχε χρησιμοποιήσει το ένστικτό του και προχώρησε σε κάτι που ανταποκρίνεται με τη φύση του. «Κοίταξα το χειριστήριο και είδα μια κενή οθόνη και καμία σύνδεση», είπε ο Χερστ.

Το μηχάνημα βρέθηκε τελικά μέσα στη λίμνη, εκεί που το έστειλε ο κροκόδειλος, έχοντας επάνω του τα σημάδια από το ισχυρό δάγκωμα. Ωστόσο, το υλικό διασώθηκε, με την κάμερα να καταγράφει πώς είναι να πέφτεις στα σαγόνια ενός κροκόδειλου, σε ένα θέαμα που δεδομένα προκαλεί δέος.

Tags:
 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS