Την Πέμπτη ο βασιλικός γάμος στην Ιορδανία -Ποιοι βασιλιάδες θα παραστούν
Ο πρίγκιπας Χουσεϊν της Ιορδανίας με την αρραβωνιαστικιά του/Φωτογραφία: Twitter/RHC

Την Πέμπτη ο βασιλικός γάμος στην Ιορδανία -Ποιοι βασιλιάδες θα παραστούν

Σε μόλις τρεις ημέρες, η βασιλική οικογένεια της Ιορδανίας θα αποκτήσει επίσημα ένα νέο μέλος: την Rajwa Al-Saif, η οποία θα γίνει σύζυγος του πρίγκιπα Χουσεϊν, διαδόχου του θρόνου.

Εννέα μήνες μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση του αρραβώνα τους, ο μεγαλύτερος γιος του βασιλιά Αμπντάλα και της βασίλισσας Ράνιας της Ιορδανίας θα παντρευτεί την Σαουδάραβα αρχιτέκτονα, η οποία έχει ζήσει και στη Νέα Υόρκη και έχει εξαιρετικές σχέσεις με την μέλλουσα πεθερά της, όπως φάνηκε την περασμένη εβδομάδα στο παραδοσιακό πάρτι χέννας.

Όλα λοιπόν είναι έτοιμα για τον βασιλικό γάμο της χρονιάς, με την λίστα των καλεσμένων να περιλαμβάνει πολλούς βασιλιάδες από την Ευρώπη καθώς και ηγεμόνες κρατών.

Ένας γάμος σε δύο παλάτια

Ο βασιλικός γάμος θα πραγματοποιηθεί σε δύο χώρους: και οι δύο βρίσκονται στο Αμμάν, την πρωτεύουσα της Ιορδανίας. Η γαμήλια τελετή θα πραγματοποιηθεί στο παλάτι Zahran, το οποίο ήταν το σπίτι της προγιαγιάς του γαμπρού και το ίδιο μέρος όπου παντρεύτηκαν οι γονείς του, ο βασιλιάς Αμπντάλα και η βασίλισσα Ράνια.

Για το επίσημο δείπνο και την ιδιωτική γαμήλια δεξίωση, οι καλεσμένοι θα μεταφερθούν στο παλάτι Al Husseiniya, οι πόρτες του οποίου άνοιξαν τον περασμένο μήνα για το πάρτι χέννας της πριγκίπισσας Ιμάν πριν από τον γάμο της με τον Ελληνικής καταγωγής Τζαμίλ Αλεξάντερ Θερμιώτης.

Ποιοι βασιλιάδες θα παραστούν στον βασιλικό γάμο της Ιορδανίας

Οι προετοιμασίες για το μεγάλο γεγονός γίνονται με απόλυτη μυστικότητα, ωστόσο αρκετοί βασιλικοί έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει ότι θα παρευρεθούν στο μεγάλο αυτό γεγονός. Μεταξύ αυτών, θα είναι η πριγκίπισσα Βικτόρια της Σουηδίας με τον σύζυγό της Ντάνιελ, ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ και η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας, ο πρίγκιπας Φρέντερικ και η σύζυγός του πριγκίπισσα Μαίρη της Δανίας, ο πρίγκιπας Χάακον και η πριγκίπισσα Μέτε Μαρίν της Νορβηγίας καθώς και πριγκίπισσες Χισάκο και Τσουγκούκο της Ιαπωνίας.

Η βασίλισσα της Μαλαισίας, Αζίζα, η οποία επίσης θα παραβρίσκεται μαζί με τον σύζυγό της, αποκάλυψε μάλιστα το dress code του γάμου, λέγοντας πως περιλαμβάνει μαύρο κοστούμι με μαύρο παπιγιόν, ενώ για τις γυναίκες μακρύ φόρεμα αλλά όχι τιάρες.

Παρών ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας και η βασίλισσα Σοφία

Μεταξύ όμως των καλεσμένων θα είναι και ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος με την σύζυγό του βασίλισσα Σοφία, σύμφωνα με το Hola!. Το ζευγάρι είχε κάνει το μήνα του μέλιτος στην Ιορδανία και ο Χουάν Κάρλος είχε πάντα πολύ στενή σχέση με τον Χουσεϊν Β’, τον πατέρα του βασιλιά Αμπντάλα.

Και η Τζιλ Μπάιντεν στο βασιλικό γάμο της Ιορδανίας

Ο εκπρόσωπος της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε την παρουσία της Τζιλ Μπάιντεν στις 26 Μαΐου και ανακοίνωσε πως η επίσκεψή της θα περιλαμβάνει επίσης διάφορες στάσεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ο Αμερικανός πρόεδρος και η σύζυγός του έχουν οικοδομήσει μια μακροχρόνια φιλία με το βασιλικό ζεύγος της Ιορδανίας. Μάλιστα, όταν ο Τζο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ μεταξύ 2009 και 2017, συναντιόταν συχνά με τον βασιλιά Αμπντάλα για πρωινό. Έχουν επίσης συναντηθεί τουλάχιστον 3 φορές από τότε που ο Μπάιντεν έγινε πρόεδρος το 2021 - δύο φορές στον Λευκό Οίκο και μία φορά στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Οι νέες γενιές βασιλικών μπαίνουν στο κάδρο

Ιδιαίτερη σημασία όμως πρέπει να δοθεί στο γεγονός πως σε αυτό το βασιλικό γάμο ενισχύουν την παρουσία τους οι νέες γενιές βασιλικών. Συγκεκριμένα, παρούσες στο γάμο θα είναι η πριγκίπισσα Αμαλία της Ολλανδίας και η πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου. Υπενθυμίζεται πως στις 5 Μαΐου και οι δύο παραβρέθηκαν στη δεξίωση που παρέθεσε ο Κάρολος Γ' στο παλάτι του Μπάκιγχαμ την παραμονή της στέψης – όχι όμως και στη στέψη καθώς ο αριθμός των καλεσμένων ήταν περιορισμένος. Η συνάντηση αυτή επέτρεψε στις μελλοντικές ευρωπαϊκές βασίλισσες να θέσουν τα πρώτα διπλωματικά θεμέλια για το μέλλον.

Η δωρεάν συναυλία για το κοινό

Ως προοίμιο του γάμου, σήμερα το βράδυ οι Ιορδανοί θα συναντήσουν τον πρίγκιπα Χουσεΐν και την αρραβωνιαστικιά του σε μια προγαμιαία γιορτή με κύριο θέμα τη μουσική. Το Διεθνές Στάδιο του Αμμάν θα φιλοξενήσει μια δωρεάν συναυλία από τις 8 το βράδυ, με καλλιτέχνες όπως οι Tamer Hosn, Ahmed Saad, Raghem Allama, Diana Karazon και Zain Awad. Τα εισιτήρια για το μουσικό αυτό γεγονός έχουν ήδη εξαντληθεί και οι πολίτες που θα έχουν την τύχη να προμηθευτούν εισιτήριο θα πρέπει να βρίσκονται εκεί τρεις ώρες πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ