Η 17χρονη πριγκίπισσα της Ισπανίας ξεκινά τριετή σκληρή στρατιωτική εκπαίδευση
H πριγκίπισσα Λέονορ της Ισπανίας

Η 17χρονη πριγκίπισσα της Ισπανίας ξεκινά τριετή σκληρή στρατιωτική εκπαίδευση

Η πριγκίπισσα Λεονόρ, 17 ετών και υποψήφια διάδοχος του ισπανικού θρόνου, θα παρακολουθήσει τριετή στρατιωτική εκπαίδευση που θα ξεκινήσει τον Αύγουστο, δήλωσε η Ισπανή υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες.

Η ισπανική μοναρχία αγωνίζεται να αποκαταστήσει την εικόνα της μετά από μια σειρά σκανδάλων την τελευταία δεκαετία, που συνδέονται κυρίως με τον πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος, ο οποίος παραιτήθηκε το 2014 υπέρ του γιου του, βασιλιά Φελίπε.

«Όπως σε όλες τις κοινοβουλευτικές μοναρχίες (ο διάδοχος) πρέπει να έχει στρατιωτικό υπόβαθρο και στρατιωτική καριέρα», δήλωσε ο Ρόμπλες μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η μεγαλύτερη κόρη του Φελίπε, η Λεονόρ, η οποία θα ολοκληρώσει σε λίγους μήνες τα διετή μαθήματα γυμνασίου στο UWC Atlantic College στην Ουαλία, γίνεται 18 ετών τον Οκτώβριο.

Είναι η πρώτη στη σειρά διαδοχής, εκτός αν γεννηθεί άνδρας κληρονόμος, και ακολουθεί η αδελφή της Σοφία.

Για τρία χρόνια η πριγκίπισσα Λέονορ θα λάβει σκληρή στρατιωτική εκπαίδευση

«Εν ευθέτω χρόνω, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων θα είναι γυναίκα και τα τελευταία χρόνια καταβάλλουμε πολύ σημαντικές προσπάθειες για την ενσωμάτωση των γυναικών στις ένοπλες δυνάμεις», δήλωσε η Ρόμπλες.

Η πριγκίπισσα θα λάβει το πρώτο έτος της εκπαίδευσής της στη Στρατιωτική Ακαδημία Στρατού στη Σαραγόσα, στη συνέχεια θα πάει σε ναυτική σχολή, η οποία περιλαμβάνει μαθήματα ιστιοπλοΐας στο εκπαιδευτικό πλοίο Juan Sebastian Elcano, και θα ολοκληρώσει τις σπουδές της στη Γενική Αεροπορική Ακαδημία.

Η κυβέρνηση και ο βασιλικός οίκος έχουν συμφωνήσει ότι η «πολύ έντονη» στρατιωτική της εκπαίδευση θα προηγηθεί των πανεπιστημιακών σπουδών, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα της τη δεκαετία του 1980.

Ο Χουάν Κάρλος παραιτήθηκε εν μέσω μιας υπόθεσης φορολογικής απάτης στην οποία εμπλέκονται μέλη της βασιλικής οικογένειας και μετά το σκάνδαλο γύρω από το ταξίδι του για κυνήγι ελεφάντων στην Αφρική.

Ο πρώην μονάρχης ζει στο Άμπου Ντάμπι από τον Αύγουστο του 2020, όταν εγκατέλειψε την Ισπανία μετά την έναρξη πολλών ερευνών στην Ισπανία και την Ελβετία για φερόμενη απάτη. Οι έρευνες στη συνέχεια σταμάτησαν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS