Pfizer και BioNTech ετοιμάζουν ενισχυτική δόση που στοχεύει στην παραλλαγή Δέλτα

Pfizer και BioNTech ετοιμάζουν ενισχυτική δόση που στοχεύει στην παραλλαγή Δέλτα

Οι Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι αναπτύσσουν μία ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά Covid-19 με σκοπό να στοχεύσουν την παραλλαγή Δέλτα, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες σχετικά με το εξαιρετικά μεταδοτικό στέλεχος.

Οι φαρμακοβιομηχανίες βρίσκονται μάλιστα σε συζητήσεις με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για να εγκρίνουν την ενισχυτική δόση. Οι εταιρείες ολοκληρώνουν τα σχέδια των κλινικών δοκιμών τους και αναμένουν να ξεκινήσουν τις μελέτες τον Αύγουστο.

Με αυτή τους την κίνηση, οι δύο φαρμακοβιομηχανίες θα είναι οι πρώτες που θα δημιουργήσουν ένα εμβόλιο που θα εστιάζει στην παραλλαγής Δέλτα, γεγονός που υπογραμμίζει ότι το εξαιρετικά μεταδοτικό στέλεχος μπορεί να είναι σε θέση να διαφύγει από τα διαθέσιμα εμβόλια και θα χρειαστούν νέα μέτρα για την αντιμετώπισή του.

Η παραλλαγή Δέλτα εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία τον Δεκέμβριο και έκτοτε έχει περάσει σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, οδηγώντας σε αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ειδικά μεταξύ μη εμβολιασμένων ατόμων. Η Δέλτα είναι τώρα το κυρίαρχο στέλεχος στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, και αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 90% των νέων κρουσμάτων Covid στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι παρόλο που πιστεύουν ότι μία τρίτη δόση του τρέχοντος εμβολίου τους, που απαιτεί τη χορήγηση δύο δόσεων, έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει τα «υψηλότερα επίπεδα προστασίας» έναντι όλων των γνωστών επί του παρόντος παραλλαγών, συμπεριλαμβανομένης της Δέλτα, «παραμένουν σε εγρήγορση» και αναπτύσσουν μια ανανεωμένη εκδοχή του εμβολίου.

«Όπως φαίνεται από τα στοιχεία που κυκλοφόρησαν από το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μειώθηκε έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό, την ίδια στιγμή που η παραλλαγή Δέλτα γίνεται η κυρίαρχη παραλλαγή στη χώρα», ανέφεραν οι εταιρείες σε γραπτή τους δήλωση.

«Αυτά τα ευρήματα συνάδουν με μια ανάλυση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τη μελέτη της Φάσης 3 των εταιρειών», δήλωσαν. «Γι 'αυτό είπαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι είναι πιθανό, βάσει του συνόλου των δεδομένων που έχουμε μέχρι σήμερα, να χρειαστεί μια τρίτη δόση εντός 6 έως 12 μηνών μετά τον πλήρη εμβολιασμό».

Οι κλινικές μελέτες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από τον Αύγουστο, ανάλογα με το χρόνο των κανονιστικών εγκρίσεων, ανέφεραν οι εταιρείες.

Η ανακοίνωση ήρθε την ίδια ημέρα που οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων δήλωσαν ότι απαγορεύουν όλους τους θεατές από τα παιχνίδια φέτος αφού η Ιαπωνία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με στόχο να περιορίσει ένα κύμα νέων μολύνσεων Covid-19 που οφείλονται εν μέρει στην παραλλαγή Δέλτα.

Η παραλλαγή Δέλτα εκτιμάται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ότι είναι περίπου 55% πιο μεταδοτική από την Άλφα, την παραλλαγή που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ενώ τα τρέχοντα στοιχεία δείχνουν ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι πολύ αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής Δέλτα στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών και θανάτου, ίσως να μην προστατεύει τόσο από την ήπια ασθένεια και τη διάδοση της νόσου σε άλλους, λένε οι επιστήμονες.

Τη Δευτέρα,Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανέφεραν μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου των Pfizer-BioNTech στην πρόληψη λοιμώξεων και συμπτωματικών ασθενειών, αλλά δήλωσαν ότι παρέμεινε εξαιρετικά αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών.

Στελέχη της Pfizer και της BioNtech έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι πιθανώς θα χρειαστεί μια ενισχυτική δόση, σε διάστημα 12 μηνών από την πλήρη εμβολιασμό, επειδή αναμένουν ότι η ανοσία που προκαλείται από εμβόλιο θα μειωθεί με την πάροδο του χρόνου. Έχουν επίσης υποστηρίξει ότι είναι πιθανό να χρειάζονται επιπλέον δόσεις κάθε χρόνο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ