Η Pfizer αναπτύσσει ενισχυτική δόση για το εμβόλιό της κατά των πιο μεταδοτικών μεταλλάξεων του κορωνοϊού

Η Pfizer αναπτύσσει ενισχυτική δόση για το εμβόλιό της κατά των πιο μεταδοτικών μεταλλάξεων του κορωνοϊού

Μια ενισχυτική δόση, που θα βοηθά το εμβόλιό της να παρέχει προστασία κατά των νέων, λίαν μεταδοτικών μεταλλάξεων του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει η Pfizer.

«Κάθε φορά που εμφανίζεται μια νέα μετάλλαξη πρέπει να είμαστε σε θέση να ελέγχουμε την αποτελεσματικότητα ή όχι [του εμβολίου μας].

Μόλις ανακαλύπτουμε ότι δεν είναι τόσο αποτελεσματικό, πολύ γρήγορα θα είμαστε σε θέση να παράξουμε μια ενισχυτική δόση, που θα συνιστά μια μικρή παραλλαγή του νυν εμβολίου», δήλωσε ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες αναφορικά με τις μεταλλάξεις που θα στοχοποιεί η ενισχυτική δόση, που αναπτύσσει τώρα η εταιρεία.


Kι όλα αυτά μετά την ανακοίνωση της Moderna ότι ενισχύει τη δική της αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για να αντιμετωπίζει το νέο στέλεχος από τη Νότια Αφρική σε κλινικές δοκιμές. Εργαστηριακές αναλύσεις των δύο εταιρειών δείχνουν ότι τα εμβόλιά τους θα παρέχουν προστασία κατά των μεταλλάξεων που πρωτοεντοπίστηκαν στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική. Αλλά τα τεστ της Μoderna έδειξαν ότι απέναντι στο στέλεχος από τη Νότια Αφρική το εμβόλιό της ίσως να είναι λιγότερο αποτελεσματικό, ή να μειώνεται ο χρόνος που παρέχει προστασία.

O Άλμπερτ Μπουρλά είπε ακόμη ότι «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα» ο κορωνοϊός να εξελιχθεί σε ετήσιο, εποχικό ιό κι ότι τα εμβόλια θα πρέπει να προσαρμόζονται σε ετήσια βάση, για να αντιμετωπίζουν τις εξελιγμένες μορφές του. Η Pfizer ανακοίνωσε προ ημερών ότι το εμβόλιό της είναι αποτελεσματικό κατά του κατά του νέου στελέχους που εντοπίστηκε στη Βρετανία και δεκάδες ακόμη χώρες. Οι εργαστηριακές μελέτης έδειξαν ότι τα αντισώματα που προκαλεί το εμβόλιο προσκολλώνται επιτυχώς στη μεταλλαγμένη πρωτεϊνη ακίδα που καθιστά το στέλεχος B117 περίπου 70% πιο μολυσματικό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS