Νέα προειδοποίηση για την γρίπη των πτηνών: Μπορεί να προκαλέσει πανδημία

Νέα προειδοποίηση για την γρίπη των πτηνών: Μπορεί να προκαλέσει πανδημία

Σε επικίνδυνο ιό εξελίσσεται ο ιός της γρίπης των πτηνών, ο οποίος, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, δεν αποκλείεται να προκαλέσει νέα πανδημία.

Ειδικότερα, στους πολύ παθογόνους ιούς – εκτός από τον κορονοϊό– που είναι μόνιμα στο “μικροσκόπιο”, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής”.

Τέτοιοι ιοί είναι ο HIV, που προκαλεί τη λοίμωξη του AIDS, οι ιοί που προκαλούν ηπατίτιδες, οι ιοί της γρίπης, ο ιός της πολυομυελίτιδας, που τελευταία δημιουργεί εστίες μόλυνσης, ο ιός της ιλαράς,ο Marburg, ορισμένοι νοροϊοί και εντεροϊοί για κάποια μέρη του πλανήτη, καθώς και οι ιοί που μεταδίδονται μέσω των κουνουπιών, όπως αυτός του κίτρινου πυρετού και ο ιός του Δυτικού Νείλου.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης στάθηκε ιδιαίτερα στη γρίπη των πτηνών, λέγοντας ότι τόσο διεθνώς, όσο και στην Ελλάδα έχει σημάνει “καμπανάκι”. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν είναι να προκληθεί μία επόμενη πανδημία, αυτή θα είναι από τη γρίπη των πτηνών. “Έχει εξαπλωθεί πολύ στα ζώα και δείχνει σημάδια προσαρμογής στον άνθρωπο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ