Moderna: Κατέθεσε αίτηση για χρήση του εμβολίου της σε παιδιά από 6 μηνών έως 6 ετών

Moderna: Κατέθεσε αίτηση για χρήση του εμβολίου της σε παιδιά από 6 μηνών έως 6 ετών

Μέχρι σήμερα το εμβόλιο της εταιρείας έχει εγκριθεί για τις ηλικίες 6 ετών και άνω.


Την κατεπείγουσα έγκριση του παιδιατρικού εμβολίου της κατά της Covid-19 για παιδιά από έξι μηνών έως πέντε ετών ζητά η Moderna από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές.

Η κλινική δοκιμή έδειξε ότι δύο δόσεις του εμβολίου προσφέρουν αποτελεσματικότητα γύρω στο 38% στην πρόληψη της λοίμωξης από Όμικρον σε παιδιά 2-5 ετών και 44% σε παιδιά 6 μηνών έως 2 ετών.

Μέχρι σήμερα το εμβόλιο της Moderna έχει εγκριθεί για τις ηλικίες 6 ετών και άνω, ενώ το αντίστοιχο παιδιατρικό εμβόλιο της Pfizer για παιδιά 5 ετών και άνω.

Για «ανάγκη που δεν έχει καλυφθεί» έκανε λόγο μιλώντας στο Reuters ο ιατρικός διευθυντής της Moderna Πολ Μπάρτον.

«Δεν υπάρχει άλλο εμβόλιο, άλλη θεραπεία, που μπορούν να έχουν τα παιδιά» είπε. Εφόσον δώσει το πράσινο φως η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, «πιστεύω ότι άποψη δημόσιας υγεία, η διάθεσή του σε αυτά τα παιδιά το ταχύτερο δυνατό είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει» δήλωσε.

Το αίτημα της Moderna έρχεται λίγες ημέρες αφότου η αμερικανική εταιρεία γνωστοποίησε ότι μια νέα βερσιόν του εμβολίου της για ενήλικες προσφέρει καλύτερη προστασία από την παραλλαγή Όμικρον που επικρατεί σήμερα σε όλο τον κόσμο.

Ενα από τα τρία που δοκιμάζει η Moderna

Το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι ένα από τα τρία που δοκιμάζει η Moderna για το φθινόπωρο, όταν τα κρούσματα κοροναϊού θα αρχίσουν πιθανότατα να αυξάνονται.

Η εταιρεία διευκρίνισε πάντως ότι δεν θα ζητήσει άμεσα την έγκριση του νέου εμβολίου, καθώς περιμένει τα αποτελέσματα των δοκιμών σε άλλες βερσιόν της ενισχυτικής δόσης.

Παρόλο που δεν έχει λάβει το πράσινο φως των ρυθμιστικών αρχών, η Modena έχει ξεκινήσει την παραγωγή του πρώτου διδύναμου εμβολίου «προκειμένου να είναι έτοιμη για την άνοιξη» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Pfizer ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σκοπεύει να υποβάλλει αίτημα έγκρισης για τρίτη δόση εμβολίου Covid-19 σε παιδιά 5-11 ετών, επικαλούμενη αποτελέσματα κλινικής δοκιμής που δείχνουν αύξηση των επιπέδων προστασίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS