Moderna: Τουλάχιστον έξι μήνες προστασία μετά τη 2η δόση

Moderna: Τουλάχιστον έξι μήνες προστασία μετά τη 2η δόση

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρία Moderna ανακοίνωσε σήμερα ότι το εμβόλιο που παρασκεύασε κατά της Covid-19 έδειξε ότι συνεχίζει να προσφέρει ισχυρή προστασία κατά της νόσου έξι μήνες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης, με αποτελεσματικότητα άνω του 90% έναντι όλων των κρουσμάτων της Covid-19 και περισσότερο από 95% έναντι σοβαρών μορφών της νόσου.

Η φαρμακευτική εταιρία, η οποία θα ενημερώσει τους επενδυτές σχετικά με την πρόοδο των εμβολίων της σε μια εκδήλωση αύριο, Τετάρτη, δήλωσε ότι η εξαμηνιαία παρακολούθηση της αρχικής μελέτης τελικού σταδίου του εμβολίου έδειξε ότι η αποτελεσματικότητά του παρέμεινε συνεπής με τις προηγούμενες ενημερώσεις της.

Η εταιρία έχει επίσης ξεκινήσει τη δοκιμή νέων εκδοχών του εμβολίου που στοχεύουν μια νέα ανησυχητική παραλλαγή του κορωνοϊού, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική και είναι γνωστή ως Β.1.351.

Ανέφερε και οι δύο εκδόσεις του εμβολίου στις οποίες θα κάνει δοκιμές, συμπεριλαμβανομένου ενός πολυδύναμου εμβολίου που συνδυάζει το πρόσφατα σχεδιασμένο εμβόλιο με το προηγούμενο, αύξησαν τους τίτλους εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι των παραλλαγών σε ποντίκια, με το πολυδύναμο να παρέχει το ευρύτερο επίπεδο ανοσίας.

Η εταιρία άρχισε τον Μάρτιο να κάνει δοκιμές τριών προσεγγίσεων για την ενίσχυση του εμβολίου για την προστασία από νέες παραλλαγές.

Το εμβόλιο της Moderna έχει λάβει άδεια ή έχει εγκριθεί για χρήση σε περισσότερες από 40 χώρες. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία messenger RNA (mRNA).

Η εταιρία δήλωσε ότι έως χθες Δευτέρα έχει παραδώσει περίπου 132 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 117 εκατομμυρίων δόσεων στις ΗΠΑ. Επισήμανε ότι βρίσκεται σε πορεία να εφοδιάσει τη χώρα με 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου έως τα τέλη Ιουλίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS