Μετάλλαξη Δέλτα: Συναγερμός για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία - Συσκέψεις στο υπουργείο Υγείας

Μετάλλαξη Δέλτα: Συναγερμός για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία - Συσκέψεις στο υπουργείο Υγείας

Στη δίνη της μετάλλαξης «Δέλτα» βρίσκεται η χώρα με την κινητικότητα λόγω των διακοπών αλλά και της διασκέδασης, τη χαλαρότητα στην τήρηση των μέτρων και την επιβράδυνση του ρυθμού των εμβολιασμών να μετατρέπονται σε επιβαρυντικούς παράγοντες για τη διασπορά.

Η μεταδοτικότητα του μεταλλαγμένου στελέχους «Δέλτα» -τουλάχιστον 80% πιο μεταδοτικό σε σχέση με το αρχικό στέλεχος κοροναϊού της Γουχάν που κυριαρχούσε πέρυσι το καλοκαίρι- είναι δεδομένη.

Στο 65,5% βρίσκεται η διασπορά της ινδικής μετάλλαξης στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τον έλεγχο 334 δειγμάτων με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος που ολοκλήρωσε το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 για την περίοδο 10 Ιουνίου - 12 Ιουλίου.

Η ανεξέλεγκτη εξάπλωση της συγκεκριμένης μετάλλαξης γίνεται αντιληπτή από το γεγονός ότι μόλις έναν μήνα πριν, το τότε ποσοστό επικράτησής της περιοριζόταν μόλις στο 5,5% επί του συνόλου των ελεγχθέντων δειγμάτων. Το ινδικό στέλεχος επικρατεί πλέον ξεκάθαρα, με τα μεγαλύτερα ποσοστά να καταγράφονται στην Κρήτη, όπου αγγίζει το 80% (79,59%), στην Ηπειρο (50%), στα νησιά του Ιονίου (33,33%) και την Αττική (25,13%).

Ενεργοποίηση σχεδίου
Στο υπουργείο Υγείας οι συσκέψεις για την ενεργοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου για το τέταρτο επιδημικό κύμα στα δημόσια νοσοκομεία είναι συνεχείς και οι οδηγίες προς τους επικεφαλής είναι να δεσμεύονται σταδιακά και πάλι κλίνες για ασθενείς με COVID-19.

Ηδη στην Αττική δίνονται 151 κλίνες για τις ανάγκες της επιδημίας σε έξι νοσοκομεία («Σωτηρία», «Ευαγγελισμός», Ιπποκράτειο, Σισμανόγλειο, «Γεννηματάς» και «Ερυθρός Σταυρός»), ενώ ανάλογος σχεδιασμός δρομολογείται και στα νοσοκομεία της Κρήτης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS