Κορωνοϊός: Στο 0,72 ο δείκτης Rt -Τι σημαίνει αυτό και τι δείχνει για την πορεία της πανδημίας στη χώρα

Κορωνοϊός: Στο 0,72 ο δείκτης Rt -Τι σημαίνει αυτό και τι δείχνει για την πορεία της πανδημίας στη χώρα

Στο 0,72 διαμορφώνεται ο δείκτης Rt για τον κορωνοϊό, όπως προκύπτει από την έκθεση του Παρατηρητηρίου Covid.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έκθεση: «Διαπιστώνεται σταθεροποίηση του μέσου όρου κρουσμάτων, αλλά αύξηση των θανάτων και νοσηλευομένων σε ΜΕΘ, με μικρή μείωση του δείκτη Rt σε 0,72».

Ωπως σημειώνεται στην έκθεση, την τελευταία εβδομάδα, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη, υπήρξε μείωση του Rt από 0,85 σε 0,72.

Ως προς το τι μπορεί να σημαίνει η μείωση αυτή του δείκτη Rt, αναφέρεται στην έκθεση: «Το Rt εκτιμάται σε 0,72, λίγο χαμηλότερα από την προηγούμενη έκθεση. Τα υψηλά διαστήματα εμπιστοσύνης οφείλονται στον σχετικά μικρό, μέχρι πρότινος, αριθμό ημερησίων κρουσμάτων και στην πολύ υψηλή ποσοστιαία μεταβλητότητα που επιφέρουν έστω και μικρές αυξομειώσεις στον απόλυτο αριθμό. Επιδημιολογικά, μια συγκράτηση (μείωση) του δείκτη Rt κάτω από το 1 ισοδυναμεί με περιορισμό της επιδημίας, καθότι κάθε νέο κρούσμα δεν μπορεί να μεταδώσει τον ιό σε πάνω από μια επαφή. Συνεπώς, οι πρόσφατες συρροές κρουσμάτων, που εντοπίζονται σε κάποια clusters, υποδεικνύουν ότι η πορεία της επιδημίας επηρεάζεται σημαντικά από την αύξηση του ποσοστού επαφών. Κατά συνέπεια, ο μεγάλος αριθμός ημερησίων κρουσμάτων και η διατήρηση του Rt κοντά στη μονάδα συνεχίζουν να απαιτούν αυξημένη επαγρύπνηση». 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS