Kοροναϊός: 5,2 ημέρες η περίοδος επώασης

Kοροναϊός: 5,2 ημέρες η περίοδος επώασης

Η περίοδος επώασης του νέου κοροναϊού, ο εμφανίστηκε αρχικά στην πόλη Βουχάν, στην κεντρική Κίνα, είναι κατά μέσον όρο 5,2 μέρες, αν και ποικίλει ανάλογα με τον ασθενή, σημειώνουν Κινέζοι ερευνητές που εκπόνησαν μία από τις πιο εκτεταμένες μελέτες για την επιδημία ιογενούς πνευμονίας που έχει δημοσιευθεί μέχρι σήμερα.


Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εκτίμηση είναι ακόμη προκαταρκτική και «ανακριβής» και παρουσιάζει σημαντικές αυξομειώσεις δικαιολογεί «μια περίοδο παρακολούθησης ή καραντίνας διάρκειας 14 ημερών για τα πρόσωπα που έχουν εκτεθεί», κατά τη μελέτη, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ιατρικής επιθεώρησης New England Journal of Medicine (NEJM).

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρθηκε σε δελτίο του που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα σε ένα φάσμα 2 έως 10 ημερών για την εμφάνιση συμπτωμάτων (πυρετός, βήχας, δυσκολία στην αναπνοή ως και οξεία αναπνευστική δυσχέρεια).

Η εκτίμηση των Κινέζων επιστημόνων για την περίοδο επώασης του 2019-nCoV βασίζεται στην παρατήρηση 10 ασθενών. Σε κάθε περίπτωση, οι 12 ερευνητές μελέτησαν τα 425 πρώτα κρούσματα για να εξακριβώσουν τα βασικά χαρακτηριστικά της επιδημίας.

Αφότου εμφανίστηκε στη Βουχάν τον Δεκέμβριο, ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάζεται ανά 7,4 ημέρες, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία. Υπολογίζεται επίσης ότι κάθε ασθενής μολύνει κατά μέσον όρο 2,2 ανθρώπους.

Οι Κινέζοι επιστήμονες επισημαίνουν στην ανάλυσή τους ότι η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο «άρχισε μεταξύ στενών επαφών στα μέσα Δεκεμβρίου 2019»

Δύο άλλες αναλύσεις που δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη κάνουν λόγο για περίοδο επώασης μόλις μερικών ημερών: 5,8 ημερών με βάση την παρατήρηση των δεδομένων 34 ασθενών από ερευνητές στην Ολλανδία και και τριών επιπλέον ημερών στην περίπτωση ενός 27χρονου Βιετναμέζου που μολύνθηκε από τον πατέρα του, που είχε επιστρέψει από τη Βουχάν.

Στη μελέτη, η οποία διεξήχθη στην Κίνα, οι μισοί από τους 425 ασθενείς ήταν από 60 ετών και πάνω, ενώ κανένας δεν ήταν κάτω των 15 ετών.

Πηγές: ΑΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS