Καθησυχαστικός ο Ζαούτης για στρεπτόκοκκο Α: Πολύ κοινό μικρόβιο, σπάνια η θνησιμότητα

Καθησυχαστικός ο Ζαούτης για στρεπτόκοκκο Α: Πολύ κοινό μικρόβιο, σπάνια η θνησιμότητα

Μιλώντας για τη λοίμωξη από στρεπτόκοκκο Α, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και καθηγητής παιδιατρικής του ΕΚΠΑ, Θεοκλής Ζαούτης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα καθησυχαστικός απέναντι στους γονείς.

«Σπάνιο το νόσημα, δεν το επιτηρεί ο ΕΟΠΥΥ»

«Ο συγκεκριμένος στρεπτόκοκκος είναι ένα πολύ κοινό μικρόβιο και σπανίως μπορεί να προκαλέσει μεγάλη νοσηρότητα και θνησιμότητα σε συγκεκριμένα άτομα», σημείωσε για τη λοίμωξη, που πριν από μερικές ημέρες προκάλεσε τον θάνατο ενός εξάχρονου παιδιού από σηπτικό σοκ. «Είναι σπάνιο το νόσημα, δεν το επιτηρεί ο ΕΟΠΥΥ, γιατί είναι τόσο συχνό μικρόβιο στην κοινότητα», πρόσθεσε.

Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς αν το παιδί τους εμφανίσει συμπτώματα φαρυγγίτιδας ή αμυγδαλίτιδας

Αυτό που συνέστησε στους γονείς «εάν ένα παιδάκι έχει συμπτώματα φαρυγγίτιδας, αμυγδαλίτιδας, εμείς οι ίδιοι θα μιλήσουμε πρώτα με τον γιατρό. Μπορεί να χρειαστεί ένα strep test και, εάν αυτό είναι θετικό, να χορηγηθεί αντιβιοτικό που θεραπεύει και καλύπτει το μικρόβιο αυτό. Δεν αναμένεται κάποια αύξηση σε σοβαρή νόσο από αυτό το μικρόβιο, βάσει των δεδομένων που έχουμε αυτήν τη στιγμή».

«Στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από δύο μήνες είχαμε παραπάνω από το αναμενόμενο διασπορά και αριθμό θανάτων», διευκρίνισε.

Μείωση στις ιώσεις του αναπνευστικού

Όσο για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού, ενημέρωσε πως σημειώνεται μείωση, συμπεριλαμβανομένης της γρίπης.

Όσο για τον κορονοϊό, ενημέρωσε πως «λόγω της υψηλής ανοσίας που έχει ο πληθυσμός στον κορονοϊό, είτε από εμβολιασμό είτε από φυσική νόσηση, βλέπουμε μια σταθερότητα στις νοσηλείες και στους θανάτους. Δεν βλέπουμε κάποια αύξηση και αυτοί οι σκληροί δείκτες πάνε προς βελτίωση. Θεωρούμε πως θα συνεχίσουν να μειώνονται».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ