Επίσημο: Η Moderna ετοιμάζει εμβόλιο «2 σε 1» -Μονοδοσικό booster, θα «χτυπά» κορωνοϊό και γρίπη

Επίσημο: Η Moderna ετοιμάζει εμβόλιο «2 σε 1» -Μονοδοσικό booster, θα «χτυπά» κορωνοϊό και γρίπη

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Moderna Στεφάν Μπανσέλ, το νέο εμβολιαστικό πρόγραμμα προβλέπει τη δημιουργία ενός μονοδοσικού εμβολίου, το οποίο θα λειτουργεί ως τρίτη – ενισχυτική δόση για τον κορωνοϊό, αλλά ταυτόχρονα θα είναι αποτελεσματικό και στην εποχική γρίπη.

«Είμαι περήφανος για την πρόοδο που έχει κάνει η ομάδα της Moderna» τόνισε ο Μπανσέλ, εξηγώντας ότι «η πλατφόρμα mRNA μπορεί να δώσει λύσεις σε κάποιες από τις μεγαλύτερες υγειονομικές προκλήσεις. Από νόσους που επηρεάζουν εκατομμύρια μέχρι σπάνιες ασθένειες που αφορούν κάποιες δεκάδες ανθρώπους, έως και φάρμακα που θα προσαρμόζονται σε ατομικό επίπεδο».

Ο CEO της Moderna στη συνέχεια ανέφερε:

«Σήμερα ανακοινώνουμε το πρώτο βήμα για το νέο εμβολιαστικό μας πρόγραμμα που αφορά το αναπνευστικό και πρόκειται για τη δημιουργία ενός μονοδοσικού εμβολίου, το οποίο θα συνδυάζει μια τρίτη δόση - booster για την COVID-19 και ένα booster για την εποχική γρίπη»

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με στοιχεία που υπέβαλλε η Moderna στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων μια τρίτη δόση εμβολίου 50 µg -δηλαδή η μισή ποσότητα απ’ ό,τι οι δυο πρώτες δόσεις- ανέβασε τα επίπεδα αντισωμάτων που δρουν κατά της μετάλλαξης Δέλτα κατά 40 φορές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS