Candida Auris - Η νέα παγκόσμια απειλή: Ανησυχία για το μικρόβιο των ΜΕΘ - Τι λέει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Candida Auris - Η νέα παγκόσμια απειλή: Ανησυχία για το μικρόβιο των ΜΕΘ - Τι λέει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Mεγάλη ανησυχία προκαλούν στους ειδικούς μικρόβια όπως το Candida Auris, τα οποία εκτιμάται ότι μπορεί να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στην ανθρωπότητα, μετά τον κοροναϊό.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, σημείωσε πως το συγκεκριμένο μικρόβιο βρίσκεται μόνο εντός των νοσοκομείων.

«Αυτό το μικρόβιο – μύκητας βρίσκεται μόνο στα νοσοκομεία. Αντιμετωπίζεται στα πλαίσια των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Βλέπουμε μια αύξηση στην αντοχή στα αντιβιοτικά και το συγκεκριμένο έχει αναπτύξει ανθεκτικότητα στα κοινά φάρμακα που χρησιμοποιούμε για να καταπολεμήσουμε τους μύκητες».

Όπως λέει ο κ. Ζαούτης, έχει ξεκινήσει μια «συστηματική καταγραφή των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων» και σύντομα θα έχουμε τα αποτελέσματα. «Σε γενικές γραμμές οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις αυξάνουν την θνητότητα και την επιβάρυνση στο σύστημα υγείας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Για να μπορέσουμε να προλάβουμε αλλά και να καταπολεμήσουμε τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις είναι απαραίτητη η τήρηση πρακτικών, όπως το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών.

«Πρώτο βήμα στην καταπολέμηση αυτών των λοιμώξεων είναι να εφαρμόζουμε αυτές τις πρακτικές, ξεκινώντας από το πλύσιμο των χεριών».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS