Τι τρέχει με το iPhone 14; H Apple δεν βλέπει τη ζήτηση που περίμενε

Τι τρέχει με το iPhone 14; H Apple δεν βλέπει τη ζήτηση που περίμενε

Εγκαταλείπει τα σχέδιά της για αύξηση της παραγωγής των νέων iPhone φέτος η Apple, καθώς η αύξηση της ζήτησης που περίμενε δεν επιβεβαιώθηκε.

Η εταιρεία είπε στους προμηθευτές της να σταματήσουν τις προσπάθειες να αυξηθεί η δυναμικότητα των γραμμών συναρμολόγησης του iPhone 14 έως και κατά 6 εκατομμύρια μονάδες το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αντίθετα, η Apple θα επιδιώξει να κατασκευάσει 90 εκατ. συσκευές κατά την περίοδο αυτή, δηλαδή περίπου στο ίδιο επίπεδο με το προηγούμενο έτος.

Η ζήτηση για τα ακριβότερα μοντέλα iPhone 14 Pro είναι μεγαλύτερη από ό,τι για τις πιο φθηνές εκδόσεις.

Η είδηση προκάλεσε πτώση της μετοχής της Apple έως και 3,3% στην προσυνεδρίαση της Wall Street.

Στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο, η επιβράδυνση της οικονομίας επηρεάζει τις πωλήσεις του iPhone. Στις τρεις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας της σειράς iPhone 14 στη χώρα, οι πωλήσεις ήταν μειωμένες 11% σε σχέση με εκείνες του iPhone 13, το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την Jefferies.

Η παγκόσμια ζήτηση για ηλεκτρονικές συσκευές πιέζεται επίσης από τον αυξανόμενο πληθωρισμό, τους φόβους για ύφεση και την αναστάτωση από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η αγορά των smartphone αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 6,5% φέτος στις 1,27 δισεκατομμύρια μονάδες, σύμφωνα με την IDC.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS