Τα iPhones του 2020 θα είναι τέσσερα με τεχνολογία 5G και OLED οθόνες

Τα iPhones του 2020 θα είναι τέσσερα με τεχνολογία 5G και OLED οθόνες

Σε σημείωμά της η J.P. Morgan Chase υποστηρίζει ότι τα iPhones που θα παρουσιάσει η Apple το φθινόπωρο του 2020 θα αποτελέσουν το έναυσμα για επάνοδο στις υψηλές πωλήσεις των συσκευών που αποτελούν ναυαρχίδα της αμερικανικής εταιρείας.


Παραδοσιακά η Apple ανακοινώνει τις νέες της συσκευές κάθε Σεπτέμβριο, με το εμπορικό λανσάρισμα να ακολουθεί λίγες εβδομάδες αργότερα. Με τον τρόπο αυτό τα iPhones βρίσκονται στις προθήκες των καταστημάτων κατά την περίοδο της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, περίοδο που καταγράφονται και οι υψηλότερες πωλήσεις. Στο διάστημα που ακολουθεί οι πωλήσεις σταδιακά φθίνουν μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο οπότε και παρουσιάζεται μία νέα σειρά συσκευών. Αυτός είναι ο κύκλος ανανέωσης των συσκευών που ακολουθεί η Apple.

Φυσικά η επιτυχία εκάστου κύκλου επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως για παράδειγμα από τον αριθμό των ατόμων με παλαιότερες συσκευές που είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε αναβάθμιση της συσκευής τους καθώς επίσης και από την γενικότερη οικονομική κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι τα προϊόντα της Apple δεν χαρακτηρίζοντας ως φθηνά.

Σε κάθε περίπτωση πάντως κρίσιμος παράγοντας επιτυχίας (ή αποτυχίας) είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά που ενσωματώνονται στην εκάστοτε οικογένεια iPhone. Ο αναλυτής Samik Chatterjee της J.P. Morgan αναφέρει στο σημείωμά του, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC, ότι η οικογένεια συσκευών της Apple για το 2020 θα αποτελείται από συνολικά 4 μοντέλα με ορισμένα από αυτά να ενσωματώνουν σημαντικές αναβαθμίσεις σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών. Παράλληλα, προβλέπει ότι οι νέες συσκευές θα διαθέτουν μεταξύ άλλων οθόνες τεχνολογίας OLED (organic light-emitting diode), υψηλής ταχύτητας modems για σύνδεση στο Διαδίκτυο και στοιχεία τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας.

«Αναμένουμε ότι τρία από τα iPhones του Σεπτεμβρίου του 2020 θα υιοθετήσουν οθόνες OLED (με μεγέθη 5,4 ιντσών, 6,1 ιντσών και 6,7 ιντσών) σε συνδυασμό με βασικό μόντεμ πρόσβασης σε δίκτυα 5G. Επιπλέον, τουλάχιστον δύο από τα εν λόγω τρία μοντέλα θα υιοθετήσουν τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου 3D Sensing καθώς και χαρακτηριστικά AR/VR (εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας)», αναφέρει ο Samik Chatterjee.

Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα οθόνες τεχνολογίας OLED διαθέτουν τα iPhone XS και iPhone XS Max, τα οποία είναι και σημαντικά ακριβότερα σε σχέση με τα μοντέλα που «φοράνε» οθόνες τεχνολογίας LCD, όπως το iPhone XR. Τα δε δίκτυα 5G υπόσχονται την προοπτική δραματικής αύξησης των ταχυτήτων σύνδεσης στο Internet σε σχέση με τα σημερινά δίκτυα 4G και 3G, ενώ τα μοντέλα της Apple ήδη διαθέτουν εμπρόσθιες κάμερες 3D.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρόβλεψη ότι η Apple θα κατορθώσει να πουλήσει έως και 195 εκατομμύρια iPhones το 2020, ενώ η αντίστοιχη εκτίμηση για το 2019 είναι της τάξης των 180 εκατομμυρίων συσκευών. Να υπενθυμίσουμε ότι η Apple έχει σταματήσει να ανακοινώνει πωλήσεις σε επίπεδο τεμαχίων από το τέλος του οικονομικού έτους 2018, περιοριζόμενη μόνο σε έσοδα.

Τέλος, οι αναλυτές της J.P. Morgan θεωρούν ότι η Apple θα επιδιώξει εντονότερα να εισέλθει και στην κατηγορία των πιο προσιτών συσκευών. Αυτό ενδεχομένως θα γίνει με ένα χαμηλού κόστους iPhone που θα έρχεται στις φυσικές διαστάσεις του σημερινού iPhone 8 αλλά χωρίς το 5G μόντεμ ή την OLED οθόνη, δηλαδή τα στοιχεία που ανεβάζουν σημαντικά το κόστος. Για τις συσκευές που αναμένεται να παρουσιαστούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, η J.P. Morgan θεωρεί ότι θα είναι τρεις, χωρίς αναβάθμιση στο μόντεμ τους και χωρίς σημαντικές αλλαγές σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS