«Στο σφυρί» ένας από τους πρώτους υπολογιστές Apple

«Στο σφυρί» ένας από τους πρώτους υπολογιστές Apple

Σε δημοπρασία τίθεται εντός του μήνα ένας ηλικίας 42 ετών υπολογιστής Apple-1, ο οποίος μάλιστα λειτουργεί, με την εκτιμώμενη αξία του να ξεπερνά τα 300.000 δολάρια.

Ο υπολογιστής, ένας από τους 60 Apple-1 που κυκλοφορούν ακόμη σήμερα, είναι ένας από τους 200 πρώτους Apple που σχεδίασαν και κατασκεύασαν, μεταξύ 1976 και 1977, οι Στιβ Βόζνιακ και Στιβ Τζομπς.

Οι δύο άνδρες συνέλαβαν την ιδέα ως κιτ ηλεκτρονικών για χομπίστες, με τον Πολ Τέρελ -ιδιοκτήτη του «The Byte Shop» στην Καλιφόρνια, ενός από τα πρώτα καταστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο- να συμφωνεί να αγοράσει 50 κιτ, υπό την προϋπόθεση ότι θα του τα παρέδιδαν συναρμολογημένα.

Μέσα στους επόμενους 10 μήνες, ο Τζομπς και ο Βόζνιακ κατασκεύασαν περίπου 200 Apple-1 και κατάφεραν να πουλήσουν 175, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη της εποχής των προσωπικών υπολογιστών.

Όταν πρωτοεμφανίστηκε, ο Apple-1 κόστιζε 666 δολάρια.

Μαζί με τον Apple-1, η δημοπρασία του RR Auction περιλαμβάνει ένα Apple Cassette Interface, ένα μόνιτορ Sanyo 4205 κι επιπλέον το αρχικό πληκτρολόγιο, το οποίο είχε σχεδιαστεί χωρίς πλήκτρο Backspace.

https://www.youtube.com/watch?v=zsjfGFiD800
Πηγή: ΑΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ