Ρομπότ που δείχνουν πόνο εκπαιδεύουν γιατρούς να κάνουν σωστές διαγνώσεις [video]

Ρομπότ που δείχνουν πόνο εκπαιδεύουν γιατρούς να κάνουν σωστές διαγνώσεις [video]

Το πρόσωπο του ασθενή μπορεί να βοηθήσει τον γιατρό να κάνει σωστή διάγνωση δείχνοντάς του λόγου χάρη ότι πονά ή ότι δεν αισθάνεται καλά. Επειδή όμως οι γιατροί δεν τα καταφέρνουν πάντα καλά να «διαβάζουν» τα συναισθήματα των ασθενών τους, ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν ένα ρομποτικό πρόσωπο που θα τους... εκπαιδεύσει.

Το ανθρωποειδές ρομπότ, που φέρει την ονομασία «Φίλιπ Ντικ», έχει την ικανότητα να παίρνει εκφράσεις πόνου, φόβου, αηδίας και άλλων συναισθημάτων, προκειμένου να βοηθήσει στην εκπαίδευση των γιατρών στις διαγνώσεις και ρεαλιστικό δέρμα.

«Το να ερμηνεύει ένας γιατρός τις εκφράσεις ενός ασθενούς, μπορεί να βοηθήσει στο να διαγνώσει αν έχει πάθει εγκεφαλικό, αν πονάει ή αν εμφανίζει αντίδραση σε κάποιο φάρμακο. Οι γιατροί πρέπει να είναι σε θέση να κάνουν κάτι τέτοιο εξ αρχής», ανέφερε η Λόρεν Ρικ, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Ντιέγκο, η οποία ανέλαβε με τους συνεργάτες της να δημιουργήσει ένα... πονεμένο ρομπότ.

Το ρομπότ θα δοκιμασθεί για πρώτη φορά στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Ντιέγκο εντός του 2017. Εκτός από το ρομπότ, έχει δημιουργηθεί και μια εικονική εκδοχή του, το πρόσωπο ενός ψηφιακού «αβατάρ» σε οθόνη υπολογιστή, το οποίο προσφέρει μια εναλλακτική μέθοδο εκπαίδευσης στις ιατρικές διαγνώσεις.

Πριν τη δημιουργία των ρομπότ τα πειράματα έδειξαν ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές ήταν οι χειρότεροι στην αναγνώριση του πόνου, καθώς φαίνεται συστηματικά να υποεκτιμούν την έντασή του.

Τα συμπεράσματα του πειράματος ανακοινώθηκαν από την Ρικ στη Συνδιάσκεψη για την Αλληλεπίδραση Ανθρώπων-Ρομπότ στη Βιέννη.

https://www.youtube.com/watch?v=dMLXW0AAUiI

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ