Νέα iPhone 15: Έτσι θα σώζουν ζωές ακόμη και εκεί όπου δεν υπάρχει σήμα

Νέα iPhone 15: Έτσι θα σώζουν ζωές ακόμη και εκεί όπου δεν υπάρχει σήμα

Χείρα βοηθείας σε μια δύσκολη κατάσταση μπορούν να προσφέρουν τα iPhone 15 χάρη σε μια νέα λειτουργία που ενσωματώνουν.

Τα νέα μοντέλα της σειράς iPhone 15 παρουσίασε την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου η Apple, τα οποία έρχονται -μεταξύ άλλων- με αναβαθμισμένη κάμερα, θύρα USB-C, αλλά και τον νέο επεξεργαστή A17 Pro που προσφέρει σημαντικά βελτιωμένες επιδόσεις.

Πέρα από τα ανωτέρω, η σειρά iPhone 15 έχει εξελιχθεί και με γνώμονα την οδική ασφάλεια, όπως αποδεικνύεται και από την προσθήκη της λειτουργίας “Roadside Assistance” (Οδική Βοήθεια) μέσω δορυφόρου.

Η λειτουργία, η οποία θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στις ΗΠΑ, λανσάρεται σε συνεργασία με την Αμερικανική Ένωση Αυτοκινήτου (AAA) και ουσιαστικά επεκτείνει τις δυνατότητες της λειτουργίας Emergency SOS (Έκτακτης Ανάγκης) μέσω δορυφόρου η οποία εγκαινιάστηκε το περασμένο έτος με την κυκλοφορία της σειράς iPhone 14.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία “Roadside Assistance” θα είναι διαθέσιμη και για τη σειρά iPhone 14 που ήδη βρίσκεται σε κυκλοφορία.

Όσον αφορά τη χρήση της, ο κάτοχος του κινητού τηλεφώνου μπορεί να επικοινωνήσει με την AAA, γνωστοποιώντας τους λόγους που χρειάζεται οδική βοήθεια. Μερικά από τα αίτια μπορεί να είναι η αδυναμία εισόδου στο όχημα, η έλλειψη καυσίμου, ένα σκασμένο ελαστικό, η αδυναμία εκκίνησης του κινητήρα και η ακινητοποίηση του οχήματος.

Μόλις ενημερωθεί η ΑΑΑ θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη μετάβαση ενός υπαλλήλου της στην τοποθεσία του χρήστη που αντιμετωπίζει πρόβλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την απρόσκοπτη λειτουργία του Roadside Assistance μέσω δορυφόρου απαιτείται να μη μεσολαβεί επιφάνεια μεταξύ του κινητού και του ουρανού, κάτι που σημαίνει ότι ίσως καταστεί άχρηστη μέσα σε ένα υπόγειο γκαράζ.

emergency sos iphone

Επιπλέον, η ΑΑΑ ενημερώνει ότι ο χρήστης θα πρέπει να βρίσκεται με το ΙΧ κοντά σε έναν δρόμο, μιας και δεν διατίθενται οχήματα με ικανότητα κίνησης σε δύσβατες περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσία Emergency Call μέσω δορυφόρου, η οποία, όπως προαναφέραμε εγκαινιάστηκε στα iPhone 14, επιτρέπει την επικοινωνία του χρήστη με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περιοχές εκτός της εμβέλειας κάλυψης του κινητού δικτύου και του δικτύου Wi-Fi. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα χρήσιμη υπηρεσία που έχει επιτρέψει να σωθούν αρκετές ζωές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ