Η Apple μια ανάσα από την εξαγορά της Shazam

Η Apple μια ανάσα από την εξαγορά της Shazam

Πολύ κοντά στην εξαγορά της εφαρμογής αναγνώρισης μουσικών αρχείων Shazam φέρεται να βρίσκεται η Apple, έναντι του ποσού των 400 εκατ. δολαρίων, όπως αναφέρουν έγκυρα πληροφορημένες πηγές.

Η Shazam αποτελεί μια βρετανική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1999. Μέσω της ομώνυμης εφαρμογής επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν το smartphone ή τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή για να αναγνωρίσουν και να αγοράσουν μουσική. Η εφαρμογή Shazam έχει περισσότερους από 100 εκατ. μηνιαίους χρήστες και αντλεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από τις προμήθειες που καταβάλλονται για παραπομπές στο iTunes Store της Apple.

Η ιστοσελίδα TechCrunch ήταν η πρώτη που μετέδωσε την πληροφορία για ενδιαφέρον της Apple να εξαγοράσει τη Shazam. Ούτε η Apple ούτε η Shazam έκαναν κάποιο σχόλιο για τις πληροφορίες.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η συμφωνία, η Shazam θα προστεθεί στις εταιρείες τεχνολογίας που εξαγοράσθηκαν πρόσφατα από μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η Apple. Εάν εξαγοράσει τη Shazam, η Apple θα καταφέρει να αποκόψει τους μεσάζοντες και να εξοικονομήσει περισσότερα χρήματα από προμήθειες. Από την άλλη πλευρά όμως, μια εξαγορά από την Apple θα έπληττε τον ανταγωνισμό, καθώς η Shazam δεν θα έκανε πλέον αναφορά σε ανταγωνίστριες μουσικές υπηρεσίες όπως η Spotify και η Google Play Music.

Θα βοηθούσε επίσης την Apple να κερδίσει έδαφος έναντι της Spotify, καθιστώντας πιο εύκολη τη διαδικασία για τους χρήστες να βρουν τραγούδια και να τα προσθέσουν στις μουσικές τους λίστες (playlists). H Spotify διαθέτει 60 εκατ. χρήστες παγκοσμίως, ενώ η Apple Music μόνο 27 εκατ.

Η smartphone εφαρμογή της Shazam είναι ήδη ενσωματωμένη στον ψηφιακό βοηθό Siri της Apple. Αλλά η Shazam έχει και άλλα χαρακτηριστικά, όπως τη δυνατότητα αναγνώρισης τηλεοπτικών εκπομπών, που δεν είναι διαθέσιμες μέσω Siri. Όπως ανέφερε το TechCrunch στο σχετικό δημοσίευμα, η συμφωνία θα μπορούσε να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας. Το τίμημα των 400 εκατ. δολαρίων είναι σημαντικά χαμηλότερο της πρόσφατης αποτίμησης της Shazam (ένα δισ. δολάρια) που είχε αναφέρει το PitchBook, εταιρεία που καταγράφει τις venture capital επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις όπως η Shazam.

Στη διάρκεια των 18 χρόνων από την ίδρυσή της, η Shazam έχει συγκεντρώσει 143 εκατ. δολάρια από επενδυτές όπως οι DN Capital Limited, Institutional Venture Partners και Kleiner Perkins Caufield & Byers, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την PitchBook.

Εφημερίδα Ναυτεμπορική

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS