Απογειώνονται τα πρώτα επιβατηγά drones

Απογειώνονται τα πρώτα επιβατηγά drones

Θυμάστε το Ehang 184, το «επιβατηγό» drone, που παρουσιάστηκε στη CES 2016, δηλαδή πριν από περίπου ένα χρόνο; Το μονοθέσιο αεροσκάφος φαίνεται ότι είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις πρώτες του «επίσημες» πτήσεις στο Ντουμπάι.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον Mattar al-Tayer, πρόεδρο και εκτελεστικό διευθυντή της RTA, της αρχής που είναι αρμόδια για τις συγκοινωνίες στη μεγάλη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Αν και δεν διευκρινίστηκε το πως ακριβώς τα πρώτα Ehang 184 θα γίνουν διαθέσιμα στην πόλη, εικάζεται ότι θα μπορούν τόσο να αγοραστούν από ιδιώτες, όσο και να παραχωρούνται με ενοίκιο σε όποιον ενδιαφέρεται, λειτουργώντας δηλαδή κατά κάποιο τρόπο ως... εναέρια ταξί! Η απόφαση της RTA έγινε στο πλαίσιο μιας γενικότερης προσπάθειας για τη διάδοση των αυτόνομων οχημάτων στα ΗΑΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι το Ehang 184 διαθέτει αυτονομία πτήσης περίπου 80 χιλιομέτρων και μπορεί να ανυψώσει βάρος περίπου 100 κιλών. Όσον αφορά τον έλεγχό του, για να το χρησιμοποιήσει κανείς δεν χρειάζεται να είναι... πιλότος. Το drone λειτουργεί αυτόνομα και συνδέεται με ένα κέντρο ελέγχου που μπορεί να το διαχειρίζεται από απόσταση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS