AirCar: Πτήση 35 λεπτών για το υβριδικό ιπτάμενο αυτοκίνητο

AirCar: Πτήση 35 λεπτών για το υβριδικό ιπτάμενο αυτοκίνητο

Ένα πρωτότυπο ιπτάμενο αυτοκίνητο πραγματοποίησε μια πτήση 35 λεπτών μεταξύ διεθνών αεροδρομίων στη Νίτρα και τη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, σε μια κομβικής σημασίας εξέλιξη για το υβριδικό αυτό μέσο μεταφοράς.

Το AirCar είναι εξοπλισμένο με κινητήρα BMW και ο δημιουργός του καθηγητής Στέφαν Κλάιν, είπε ότι θα μπορούσε να πετάξει σε απόσταση 1.000 χιλιομέτρων, σε ύψος 8.200 ποδών (2.500 μέτρων). Μέχρι τώρα έχει συγκεντρώσει 40 ώρες πτήσης.

Τα φτερά του διπλώνονται και τοποθετούνται στα πλευρά του, ενώ χρειάζεται δύο λεπτά και 15 δευτερόλεπτα για να μεταμορφωθεί από αυτοκίνητο σε αεροπλάνο.

Όπως γράφει το BBC, κατά την επίδειξη ο Κλάιν το οδήγησε μπροστά σε δημοσιογράφους, ενώ χαρακτήρισε την όλη εμπειρία, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ως «φυσιολογική» και «πολύ ευχάριστη». Στον αέρα το όχημα έπιασε ταχύτητα cruising 170 χλμ/ ώρα.

Μπορεί να μεταφέρει δύο άτομα, με συνδυαστικό όριο βάρους τα 200 κιλά. Ωστόσο δεν μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα, οπότε χρειάζεται διάδρομο.

Γενικότερα μιλώντας, ο κλάδος των ιπτάμενων αυτοκινήτων, που αποτελούσαν από παλιά ένα από τα πιο «παραδοσιακά» όνειρα της επιστημονικής φαντασίας. Σημειώνεται πως, σε εκδήλωση την Τρίτη, ο Μάικλ Κόουλ, διευθύνων σύμβουλος της Hyundai Motors Europe, τα χαρακτήρισε «μέρος του μέλλοντός μας».

Η εταιρεία πίσω από το AirCar, Klein Vision, λέει ότι για την ανάπτυξη του πρωτοτύπου χρειάστηκαν περίπου δύο χρόνια, και χρειάστηκαν «κάτω από δύο εκατομμύρια ευρώ» σε επενδύσεις. Κατά τον Άντον Ράιακ, σύμβουλο και επενδυτή στην εταιρεία, ακόμα και αν η εταιρεία κατάφερνε να προσελκύσει μικρό ποσοστό των πωλήσεων ταξί και αεροσκαφών, θα αποτελούσε τεράστια επιτυχία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ