Super League: Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση της Big-4 με FIFA, UEFA, Αυγενάκη

Super League: Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση της Big-4 με FIFA, UEFA, Αυγενάκη

Οι ηγέτης των τεσσάρων «μεγάλων» ομάδων της Super League θα βρεθούν σήμερα στο «Μεγάλη Βρετανία» για να συζητήσουν για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στην συνάντηση που θα γίνει στο κεντρικό ξενοδοχείο στις 3 το μεσημέρι, θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Παναθηναϊκός (Γιάννης Αλαφούζος), Ολυμπιακός (Βαγγέλης Μαρινάκης), ΑΕΚ (Δημήτρης Μελισσανίδης) και ΠΑΟΚ (Ιβάν Σαββίδης), καθώς και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και θα συζητηθούν θέματα που έχουν να κάνουν κυρίως με την διαιτησία και την κατάσταση στην ΕΠΟ. Αυτή θα είναι και η πρώτη φορά που οι τέσσερις ηγέτες των κορυφαίων ελληνικών ομάδων, θα κάτσουν μαζί στο ίδιο τραπέζι, για να λυθούν οι διαφορές που υπάρχουν και έχουν προκαλέσει ένα τοξικό κλίμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Από πλευράς UEFA θα παραστεί στις συζητήσεις, ο Διευθυντής Εθνικών Ομοσπονδιών, Ζόραν Λάκοβιτς, από πλευράς FIFA, οι Λούκα Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών μελών FIFA) και Χέρμπερτ Χούμπελ (Εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA), καθώς επίσης οι Βαγγέλης Γραμμένος (πρόεδρος ΕΠΟ), Μηνάς Λυσάνδρου (Πρόεδρος Super League), και οι εκπρόσωποι των διεθνών ομοσπονδιών Μάριος Γεωργίου (Διεύθυνση Εθνικών Ομοσπονδιών, μελών UEFA) και Σέφτον Πέρι (Διευθυντής Κέντρου Ερευνών και Ανάλυσης UEFA).

Από τον Δεκέμβρη η Διεθνής ομοσπονδία ήθελε να γίνουν επαφές για να συναντηθούν οι ηγέτες των τεσσάρων «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου και των ποδοσφαιρικών αρμόδιων αρχών, με βασικό στόχο να κατέβουν οι τόνοι.

Τι θα συζητηθεί στην συνάντηση της Big-4 της Super League

Στην ατζέντα των συζητήσεων, θα τεθεί κυρίως το θέμα της επόμενης ημέρας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά την αποχώρηση των FIFA και UEFA, που είχαν υπό την εποπτεία τους το πρωτάθλημα, καθώς και η διάδοχη κατάσταση στην ΕΠΟ, αναφορικά με τις εκλογές και το πως θα γίνουν αυτές.

Από πλευράς UEFA και FIFA αναμένεται να γίνει μία προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση που υπάρχει μεταξύ των ομάδων και των αρμόδιων αρχών, ενώ δεν αποκλείεται να τεθούν και συζητήσεις για επιλογή προσώπων που θα είναι κοινής αποδοχής σε καίρια πόστα του ποδοσφαίρου. Όπως για παράδειγμα στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, όπου δεν αποκλείεται να συζητηθεί η αντικατάσταση του Μέλο Περέιρα, για τον οποίο αρκετές ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, έχουν εκφράσει τα παράπονά τους, αλλά η FIFA στηρίζει.

Στόχος της FIFA και της UEFA είναι κυρίως να ηρεμήσει η κατάσταση και να σταματήσει η «πολεμική» ατμόσφαιρα μεταξύ των ομάδων, καθώς και τα φαινόμενα βίας. Βασικός στόχος από την συνάντηση αυτή είναι να τελειώσει με ηρεμία το πρωτάθλημα την φετινή σεζόν και πριν αρχίσει η επόμενη, να γίνουν οι όποιες ενέργειες, για να υπάρξουν πρόσωπα κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ, ώστε να ξεκινήσει κάτω από καλύτερες συνθήκες η επόμενη σεζόν.

Από την συνάντηση αυτή τα πάντα είναι πιθανά, καθώς ο υφυπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός ποδοσφαιρικού Grexit, κάτι που βέβαια είναι στα χέρια της FIFA να αποφασίσει, αν δει ότι υπάρχει αδιέξοδο, σενάριο ωστόσο που είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί. O υφυπουργός κάλεσε πάντως όλες τις πλευρές να συζητήσουν σοβαρά για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS