Σκάνδαλο στην εθνική Ισλανδίας: Ο Σίγκθορσον αποβλήθηκε λόγω σεξουαλικής κακοποίησης - Η Ομοσπονδία εξαγόρασε το θύμα

Σκάνδαλο στην εθνική Ισλανδίας: Ο Σίγκθορσον αποβλήθηκε λόγω σεξουαλικής κακοποίησης - Η Ομοσπονδία εξαγόρασε το θύμα

Ο Κόλμπαϊν Σίγκθορσον κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση σε μια γυναίκα το 2017 - Συνέχισε ωστόσο να καλείται στην εθνική Ισλανδίας μέχρι που το θύμα έδωσε δημόσια τηλεοπτική συνέντευξη - Από το πόστο του παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μετά τις αποκαλύψεις
Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην εθνική Ισλανδίας.

Τη Δευτέρα, μία νεαρή γυναίκα παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό RÚV, στην οποία αποκάλυψε πως είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον 31χρονο ποδοσφαιριστή της Γκέτεμποργκ, ένα Σάββατο βράδυ τον Σεπτέμβριο του 2017 σε κλαμπ του Ρέικιαβικ.

Μάλιστα υποστήριξε πως στη συνέχεια την προσέγγισε ο νομικός εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας και της πρότεινε την εξαγορά της... σιωπής της, με αντάλλαγμα ένα χρηματικό ποσό.

«Με έπιασε από το σαγόνι και στη συνέχεια μου έκανε μία επίθεση με το σώμα του. Με έπιασε από το λαιμό αλλά μόνο για μια στιγμή, γιατί παρενεβλήθη ένα άλλο πρόσωπο. Είχα τραύματα για 2-3 εβδομάδες. Την επόμενη μέρα πήρα ιατρική γνωμάτευση για τους τραυματισμούς και πήγα στην αστυνομία για να υποβάλλω μήνυση. Ήμασταν δύο που βιώσαμε το ίδιο πράγμα εκείνο το βράδυ και πήγαμε μαζί για μήνυση. Ο Μπέργκσον πήρε τηλέφωνο τον πατέρα μου και μίλησε και με τους δύο γονείς μου. Είπε ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις. Τον έβγαλε από την εθνική για ένα διάστημα. Όμως θα έπρεπε να αντιληφθεί πόσο σοβαρό ήταν αυτό". Μάλιστα, σημείωσε ότι ο πατέρας της επικοινώνησε με e-mail και με τον πρόεδρο της Ισλανδίας, Γκούντνι Γιοχάνεσον, ο οποίος του απάντησε επίσης με e-mail: "Στην απάντηση ο πρόεδρος της χώρας ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον Γκούντνι Μπέργκσον για άλλο λόγο και του ανέφερε και αυτό το ζήτημα».

Η Άρναρσντοτιρ εν τέλει απέσυρε τη μήνυση στη συνέχεια, διότι ήρθε σε οικονομικό συμβιβασμό με την πλευρά του παίκτη και υπέγραψε σύμφωνο εμπιστευτικότητας που την απέτρεπε από το να μιλήσει για ό,τι συνέβη. Ωστόσο, αποφάσισε να παραβιάσει τους όρους, επειδή θεωρεί ότι η ομοσπονδία προσπάθησε να αποσιωπήσει την υπόθεση, ύστερα από τις δηλώσεις του προέδρου της.

islandia 2

Ζήτησε συγγνώμη το Δ.Σ.

«Αγαπητά θύματα, σας πιστεύουμε και ζητάμε τη συγχώρεσή σας. Γνωρίζουμε ότι σας απογοητεύσαμε και σκοπεύουμε να βελτιωθούμε» έγραψε το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Εκτός αγώνων ο Σίγκθορσον

Χωρίς να επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες, η ισλανδική ομοσπονδία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ο επιθετικός, που κλήθηκε αρχικά, δεν θα είναι τελικά στους αγώνες με τη Ρουμανία, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Γερμανία, για τους προκριματικούς για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS