Πρωταθλήτρια κόσμου η Τσέλσι με «ήρωα» τον Κάι Χάβερτς στον τελικό με την Παλμέιρας

Πρωταθλήτρια κόσμου η Τσέλσι με «ήρωα» τον Κάι Χάβερτς στον τελικό με την Παλμέιρας

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων ήταν το μοναδικό τρόπαιο που έλειπε από την τροπαιοθήκη της Τσέλσι, όμως η ομάδα του Τόμας Τούχελ κατάφερε μετά την κορυφή της Ευρώπής να φτάσει και στην κορυφή του κόσμου, καθώς επικράτησε με 2-1 στην παράταση (1-1 στην κανονική διάρκεια) της κατόχου του Copa Libertadores, Παλμέιρας στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ Συλλόγων στο Άμπου Ντάμπι.

Ο "χρυσός" σκόρερ ήταν ο Κάι Χάβερτς ο άνθρωπος που είχε χαρίσει και το Champions League στην Τσέλσι στον τελικό με την Σίτι.

Οι «Μπλε» όπως ήταν αναμενόμενο είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού από το πρώτο μέρος, έχοντας 71% κατοχή, όμως δυσκολευόντουσαν να δημιουργήσουν φάσεις κόντρα στην καλά οργανωμένη ομάδα του Άμπελ Φερέιρα.

Μετά από ένα μισό χωρίς γκολ και ιδιαίτερες φάσεις, οι Λονδρέζοι έκοψαν το «Γόρδιο Δεσμόι» στο 55' με τον Χάντσον Οντόι να κάνει σέντρα «ξυραφιά», τον Λουκάκου να παρασέρνει τρεις αμυντικούς στο διάβα του και με κεφαλιά να ανοίγει το σκορ.

Οι Βραζιλιάνοι βρήκαν άμεση απάντηση στο 62'. Μετά από γέμισμα η μπάλα χτύπησε στο απλωμένο χέρι του Σίλβα, ο διατητής δεν είδε κάτι σε κανονική ροή, ο VAR τον κάλεσε να εξετάσει τη φάση και υπέδειξε την άσπρη βούλα με τον Βέιγκα να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ευστοχέι. Το 1-1 ήταν το σκορ της κανονικής διάρκειας με τον τελικό να οδηγείται στην παράταση.

Η Τσέλσι είχε τον έλεγχο και η Παλμέιρα έψαχνε την στιιγμή της από κάποια αντεπίθεση. Οι «Μπλε» δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Γουέβερτον και όλα έδειχαν πως ο τελικός θα κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι, όμως εν τέλει κρίθηκε από ένα πέναλτι. Στο 117' ο Λουάν βρήκε τη μπάλα με το χέρι, ο VAR κάλεσε εκ νέου τον διαιτητή, ο οποίος εντόπισε την παράβαση και ο Κάι Χάβερτς έγινε «ήρωας», κάνοντας το τελικό 2-1.

ΤΣΕΛΣΙ (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Τιάγκο Σίλβα, Κρίστενσεν, Ρίντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Χάντσον-Οντόι (76' Βέρνερ), Κόβατσιτς (91' Ζιγές), Καντέ, Χάβερτς, Μάουντ (31' Πούλισικ), Λουκάκου (76' Σαούλ)

ΠΑΛΜΕΪΡΑΣ (Αμπέλ Φερέιρα): Γουέβερτον, Πικέρες, Γκόμες, Λουάν, Ρότσα, Ντανίλο, Βέιγκα (78' Ατουέστα), Σκάρπα, Ραφαέλ (60' Ζαΐλσον), Ντούντου (103' Ναβάρο), Ρόνι (77' Γουέσλεϊ).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ