Ο ΠΑΟΚ «πλήρωσε» με το ίδιο νόμισμα την ΑΕΚ, 2-0 στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ «πλήρωσε» με το ίδιο νόμισμα την ΑΕΚ, 2-0 στην Τούμπα

Με το ίδιο σκορ που είχε ηττηθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 της ΑΕΚ στην Τούμπα, στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Κάλεντ Νάρεϊ (14′) και Κωνσταντίνος Κουλιεράκης (62′) τα γκολ της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου που μπήκε γερά στη μάχη του τίτλου, αναγκάζοντας την «Ένωση» στην πρώτη ήττα μετά από σερί νίκες.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς. Κι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 14ο λεπτό, όταν ο πεσμένος Γιάννης Κωνσταντέλιας βρήκε υπέροχα τον Νάρεϊ κι αυτός με δεξί σουτ νίκησε τον Γιώργο Αθανασιάδη για το 1-0. Η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της, πίεσε, κέρδισε συνεχόμενα κόρνερ, φτάνοντας κοντά στην ισοφάριση στο 22′, με τον Ντόμινικ Κοτάρσκι να αποκρούει το διαγώνιο σουτ του Ορμπελίν Πινέδα.

Η πίεση των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε ως το φινάλε του πρώτου μέρους, αλλά πλην ενός επικίνδυνου γυρίσματος του Εχσάν Χατζισαφί (27′) που δεν είχε αποδέκτη κι ενός δυνατού, μα άστοχου σουτ του Σέρχιο Αραούχο (41′) από το ύψος της μεγάλης περιοχής, κλασική φάση δε δημιούργησε.

Παρόμοια εικόνα και στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, με τον Λιβάι Γκαρσία να πλασάρει άστοχα από κλειστή γωνία στο 51′, αλλά την ΑΕΚ γενικότερα να μην μπορεί να φτιάξει «καθαρή» φάση. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι βρήκαν και δεύτερο γκολ. Από εκτέλεση κόρνερ και αδράνεια του Αθανασιάδη, ο Κουλιεράκης πήδησε μόνος του στη μικρή περιοχή και με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Ο Ματίας Αλμέιδα έκανε αλλαγές ψάχνοντας το γκολ που θα βάλει ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι. Στο 73′, όμως, ο Κωνσταντέλιας λίγο έλειψε από την κλειστή γωνία να χριστεί σκόρερ. Ο Ντομαγκόι Βίντα απείλησε στο 83′ με κεφαλιά, με τον Κοτάρσκι να λέει «όχι» στις προσπάθειες των Στίβεν Τσούμπερ (87′) και Τζιμπρίλ Σιντιμπέ (89′).

Το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους, με τον ΠΑΟΚ να επανέρχεται στο -7 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, αφήνοντας την ΑΕΚ στο -4 αλλά με παιχνίδι λιγότερο, αυτό στο Περιστέρι του οποίου η τύχη εκκρεμεί.

Διαιτητής: Εσπεν Εσκας (Νορβηγία)

Κίτρινες: Νάρεϊ – Αραούχο.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ινγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Ντόουγκλας, Ντάντας (81′ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας (90’+2′ Φιλίπε Σοάρες), Α. Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ (88′ Τάισον), Ολιβέιρα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα (80′ Σιντιμπέ), Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (63′ Γκατσίνοβιτς), Πινέδα (72′ Ελίασον), Άμραμπατ, Λιβάι (80′ Τσούμπερ), Αραούχο (80′ Φαν Βέερτ).

  • Πριν την έναρξη της αναμέτρησης τιμήθηκαν από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δια χειρός του Τούρκου προξένου, οι άνδρες της 2ης ΕΜΑΚ που βρέθηκαν στην Τουρκία έπειτα από το φονικό σεισμό που έπληξε τη γειτονική χώρα και τη Συρία. Όπως έχει γίνει γνωστό, ποσοστό από τις εισπράξεις του ντέρμπι θα πάνε προς ανακούφιση των πληγέντων.

Σε δύο περιπτώσεις στη διάρκεια του πρώτου μέρους, οι άνθρωποι της ΑΕΚ έκαναν λόγο για κόκκινη κάρτα που θα έπρεπε να δοθεί σε παίκτες του ΠΑΟΚ. Αρχικά στο 20′ σε μαρκάρισμα του Αραούχο στον Νέλσον Ολιβέιρα, με τον Πορτογάλο να πατάει τον Αργεντινό και τον Εσπεν Εσκας να δείχνει κίτρινη στον Αραούχο. Και στο 26′, για μαρκάρισμα του τελευταίου Ίνγκι Ίνγκασον επί του Λιβάι Γκαρσία, με τον Νορβηγό διαιτητή να μην καταλογίζει κάποια παράβαση.

Πέρασε άνετα από τη Λαμία ο Ολυμπιακός

Με σοβαρή και μετρημένη εμφάνιση, αλλά και πάρα πολλές χαμένες ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα με 3-0 την ουραγό Λαμία στο «Αθανάσιος Διάκος» στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Super League, δίνοντας συνέχεια στο αήττητο σερί 15 αγώνων (10-5-0).

Τα γκολ των Σαμασέκου, Μπακαμπού και Μπιέλ έκαναν τη… δουλειά για τους «ερυθρόλευκους», που είχαν και τρία δοκάρια (Χουάνγκ, Κανός, Μπακαμπού) και μείωσαν ξανά τη διαφορά απ’ τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στους 5 βαθμούς, αν κι αγωνίστηκαν χωρίς τον Χάμες Ροντρίγκες (έμεινε προληπτικά εκτός, για να είναι ετοιμοπόλεμος στο ντέρμπι «αιωνίων» του Σαββάτου, 25/2). Παραμένει «βυθισμένη» στην τελευταία θέση της βαθμολογίας η Λαμία, που έμενε για 17ο σερί ματς χωρίς νίκη (5 ισοπαλίες, 12 ήττες).

Στο ντεμπούτο του Λεωνίδα Βόκολου στον πάγκο της, η Λαμία είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα μόλις στο 4ο λεπτό όταν από την πάσα του Ρόμανιτς, ο Τζανδάρης σούταρε στην κίνηση έξω απ’ την περιοχή με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι έγινε… μονόλογος των Πειραιωτών, που άρχισαν να χάνουν τη μία ευκαιρία πίσω απ’ την άλλη. Πρώτα με το σουτ του Φορτούνη στο 15’, που πέρασε λίγο άουτ, αλλά πολύ περισσότερο με την τετραπλή (!) μεγάλη φάση του 22ου λεπτού. Ο Μπακαμπού μοίρασε στον Φορτούνη, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Γκαραβέλη. «Έσκαψε» την μπάλα και τον νίκησε, ωστόσο πάνω στην γραμμή έκοψε ο Κορνέζος. Στη συνέχεια ο Μπιέλ σούταρε, με τον Γκαραβέλη να αποκρούει. Ο Μπακαμπού πήρε νέο ριμπάουντ, αλλά ξανά έκοψε στην γραμμή ο Κορνέζος, ενώ στο τέλος ο Γκαραβέλης μπλόκαρε (και) την κεφαλιά του Κανός.

Στο 35’ ο Χουάνγκ είχε ένα εξαιρετικό μακρινό σουτ στη συμβολή των δοκαριών, ενώ στο 43’ την ίδια κατάληξη (οριζόντιο δοκάρι) είχε και το μακρινό βολέ του Κανός στο 43’. Τη λύση για τον Ολυμπιακό έδωσε τελικά ο Σαμασέκου με πολύ ωραίο και «ζυγισμένο» σουτ έξω απ’ την περιοχή που δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Γκαραβέλη, κάνοντας το 1-0 για τους Πειραιώτες.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» έλεγξαν απόλυτα το ρυθμό και βρήκαν άλλο ένα γκολ με το ωραίο πλασέ του Μπακαμπού στο 60’, ο οποίος έκανε το 2-0 έπειτα από ωραία κάθετη πάσα του Κανός. Ο Ολυμπιακός είχε και τρίτο δοκάρι στο ματς με τον Μπακαμπού στο 78’ έπειτα από γύρισμα του Μπιέλ, ενώ στο 86’ ο Μπιέλ έβαλε την τελευταία… πινελιά στο παιχνίδι, κάνοντας το 3-0 με ψύχραιμο πλασέ, έπειτα από τακουνάκι του Ελ-Αραμπί.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κατοίκος (Αθηνών)

Κίτρινες: Ντε Βινσέντι, Μαρτίνεθ – Μπιέλ, Παπασταθόπουλος, Μπακαμπού, Ροντινέι

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Γκαραβέλης, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Αμπάντα, Στάνκο (63’ Σλίβκα), Τζανδάρης (80’ Μανούσος), Ρόμανιτς (64’ Νούνιες), Τσιλούλης (74’ Καραμάνος), Μαρτίνεθ (64’ Ντε Βινσέντι), Βέργος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος (64’ Ντόη), Μπα, Ραμόν, Χουάνγκ Ιν-μπεόμ, Σαμασέκου, Φορτούνης (65’ Βαλμπουενά), Κανός (80’ Μασούρας), Γκάρι Ροντρίγκες (6’ λ.τρ. Μπιέλ), Μπακαμπού (80’ Ελ-Αραμπί).

Ο Παναθηναϊκός έκανε ολοκληρωτική εμφάνιση και επικράτησε με 2-0 του Βόλου

Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την τρίτη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα και περιμένει το αποτέλεσμα του κυριακάτικου ντέρμπι μεταξύ του ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη για να αποσπαστεί από την Ένωση, έχοντας, βέβαια, δύο παιχνίδια παραπάνω από την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Όσον αφορά το παιχνίδι με τον Βόλο, ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, δημιουργώντας πολλές κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Ο Παλάσιος είχε δύο δοκάρια, ενώ ο Κλέιμαν σταμάτησε ουκ ολίγες φορές τους παίκτες του τριφυλλιού στο πρώτο ημίχρονο.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Βόλος έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Σι με δεύτερη κίτρινη κάρτα και τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τους πράσινους, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ με τον Κουρμπέλη και κλείδωσαν τη νίκη με πέναλτι του Σπόραρ, έπειτα από ανατροπή του Παλάσιος.

Τα γκολ του αγώνα:

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός που διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Άλχο στο γύρισμα του Μαντσίνι στο 1ο λεπτό, έχασε την πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία του στο 8’, όταν από την μπαλιά του Σένκεφελντ, ο Ιωαννίδης βγήκε στο τετ-α-τετ, αλλά καθυστέρησε σημαντικά και το πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να είναι κυριαρχικοί μέσα στο γήπεδο και στο 18’ έπειτα από κλέψιμο και ωραία κούρσα του Μαντσίνι, ο Αργεντινός βρέθηκε στο τε-α-τετ με τον Κλέιμαν, όμως ο γκολκίπερ του Βόλου απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Σ’ αυτή τη δίλεπτη πολιορκία, ο Παναθηναϊκός πάτησε ξανά στην περιοχή των φιλοξενούμενων, όμως το σουτ του Παλάσιος χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Βόλου κι απομακρύνθηκε απ’ τους αμυντικούς.

Στο 28’ ο Χουάνκαρ άλλαξε πολύ ωραία την μπάλα με τον Μαντσίνι, ο τελευταίος σούταρε όμως ο Κλέιμαν έδειξε ξανά θαυμάσια αντανακλαστικά αποκρούοντας σε νέο κόρνερ (η μπάλα κόντραρε και στον Εσκοβάλ), ενώ στο 31’ ο «κεραυνός» του Ιωαννίδη πέρασε «ξυστά» δίπλα απ’ το αριστερό δοκάρι του Βόλου.

Στο 40’ ο Παναθηναϊκός διαμαρτυρήθηκε ξανά για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σι πάνω στον Παλάσιος, όμως τόσο ο διαιτητής Φωτιάς, όσο κι ο VAR Σιδηρόπουλος έδειξαν να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» ξεκίνησαν με την ίδια ένταση και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 50ό λεπτό ο Παλάσιος με ωραία ντρίμπλα και ξεπέταγμα κέρδισε τη δεύτερη κίτρινη από τον Σι, ο οποίος τον ανέτρεψε έξω απ’ την περιοχή.

Δύο λεπτά μετά (52’) ο Αργεντινός εξτρέμ είχε δεύτερη προσπάθεια στο δοκάρι (οριζόντιο τούτη τη φορά), έπειτα από ωραία ντρίμπλα και σουτ με το αριστερό.

Η επιμονή του Παναθηναϊκού δικαιώθηκε στο 59’ μετά από φάση διαρκείας. Από το «γέμισμα» του Μπερνάρ, ο Παλάσιος κατέβασε την μπάλα, έπαιξε το ένα-δύο σε μικρό χώρο με τον Βαγιαννίδη και με χαμηλό γύρισμα «έστρωσε» προς τον Κουρμπέλη που έκανε το 1-0 για τους «πράσινους».

Με «φτερά» στα πόδια μετά το γκολ, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να επιτίθεται κατά κύματα στον Βόλο των δέκα παικτών και στο 67’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Παλάσιος από τον Σιέλη, το οποίο επιβεβαίωσε και το VAR.

Ο Σπόραρ ανέλαβε την εκτέλεση απ’ την άσπρη βούλα στο 69’ και δεν λάθεψε, κάνοντας το 2-0 και βρίσκοντας δίκτυα και στο 4ο εφετινό παιχνίδι των «πράσινων» με την ομάδα της Μαγνησίας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά (με εξαίρεση ένα σουτ του Τσέριν και μία κεφαλιά του Σάρλια στις καθυστερήσεις που πέρασαν ελάχιστα άουτ), ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε το προβάδισμά του κι έφτασε σε μία άνετη νίκη, μία εβδομάδα πριν από το μεγάλο ντέρμπι του επόμενου Σαββάτου (25/2) με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (64’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ (86’ Πούχατς), Ρουμπέν, Κουρμπέλης (75’ Τσέριν), Μαντσίνι (75 Βέρμπιτς), Μπερνάρ, Παλάσιος, Ιωαννίδης (63’ Σπόραρ).

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Σιέλης, Εσκοβάλ, Σι, Λούνα, Καρτάλης (46’ Οζέγκοβιτς), Τσιρίνος, Γκάκι (87’ Μεθκίδα), Πιρές (61’ Κάτσε), Κούτσιας (72’ Τσοκάνης).

  • Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού είχε μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής, καθώς ο Λάζλο Κλεϊνχέισλερ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην προθέρμανση και τη θέση του στο βασικό σχήμα πήρε ο Σεμπαστιάν Παλάσιος, ο οποίος έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι.
  • 12
  • 124
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ