Κριστιάν Ατσού: Ισοπεδωμένο το πολυτελές 12όροφο κτίριο που έμενε [Βίντεο]

Κριστιάν Ατσού: Ισοπεδωμένο το πολυτελές 12όροφο κτίριο που έμενε [Βίντεο]

Φωτογραφίες από drone αποκάλυψαν τη σκηνή της καταστροφής στην πολυτελή πολυκατοικία στην Τουρκία όπου βρέθηκε σήμερα το σώμα του πρώην σταρ της Τσέλσι, Κριστιάν Ατσού.

Οι διασωστικές ομάδες συνεχίζουν τις έρευνες τα ερείπια για αναζητώντας όσους περισσότερους επιζώντες γίνεται, αλλά και σορούς άτυχων θυμάτων.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο γνωστός ποδοσφαιριστής, ο οποίος έμενε στο 12όροφο κτίριο Rönezans Rezidans και ήταν από τα πιο πολυτελή στην Αντιόχεια.

Το κτίριο των 249 διαμερισμάτων λέγεται ότι κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα όταν ο σεισμός έπληξε την πόλη λίγο μετά τις 4 το πρωί της 6ης Φεβρουαρίου.

Προσπάθησε να διαφύγει ο κατασκευαστής

Την περασμένη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι ο κατασκευαστής ακινήτων Mehmet Yasar Coskun που έχτισε τον πύργο το 2013 συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Αρνήθηκε ότι επιχείρησε να διαφύγει από τη χώρα και επέμεινε ότι ήταν μόνο καθ’ οδόν για το Μαυροβούνιο όπου έχει άλλα έργα.

Ο Coskun λέγεται ότι δήλωσε σε μαρτυρίες που διέρρευσαν ότι δεν γνώριζε γιατί το κτίριο απέτυχε να αντέξει τους δύο σεισμούς που έπληξαν την περιοχή.

Ο δικηγόρος του από την πλευρά του δήλωσε ότι οι τουρκικές αρχές αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους.

Το συγκρότημα κατοικιών Rönezans Rezidans στο οποίο έμενε ο Ατσού διέθετε πισίνα, γυμναστήριο και άλλες πολυτελείς υποδομές ενώ διαφημιζόταν ως «ένα κομμμάτι παράδεισου με τα υψηλότερα κατασκευαστικά στάνταρ», όπως γράφει η Daily Mail.

Λέγεται ότι φιλοξενούσε έως και 1.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Γκανέζου ποδοσφαιριστή, αλλά εκατοντάδες από αυτούς εκφράζονται φόβοι ότι πέθαναν στα ερείπια.

Πολλοί λέγεται ότι επέλεξαν να ζήσουν εκεί, πιστεύοντας ότι η σύγχρονη κατασκευή του σήμαινε ότι ήταν ασφαλές από σεισμούς.

H οικονομική τουρκική εφημερίδα Dünya ανέφερε ότι το συγκρότημα κτηρίων ήταν χτισμένο σε «κινούμενα θεμέλα» για να αντέχει καλύτερα τους σεισμούς.

Ωστόσο υπάρχουν αναφορές ότι ορισμένοι από τους ενοίκους του είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για την κατάσταση του κτηρίου που μετρούσε 10 χρόνια από την κατασκευή του. Σημειώνεται, δε, ότι άλλα κτήρια που είχαν κατασκευαστεί παλαιότερα άντεξαν τον σεισμό και δεν κατέρρευσαν αν και υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ