Πέθανε ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου Ίβιτσα Όσιμ, σε ηλικία 81 ετών

Πέθανε ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου Ίβιτσα Όσιμ, σε ηλικία 81 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου Ίβιτσα Όσιμ.

Ο Βόσνιος ποδοσφαιριστής και μετέπειτα προπονητής κατέληξε σήμερα, σε ηλικία 81 ετών, στο Γκρατς της Αυστρίας όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια.

Ο Ιβάν «Ίβιτσα» Όσιμ είχε διακριθεί με την φανέλα της εθνικής ομάδας της Γιουγκοσλαβίας, με την οποία έφτασε να αγωνιστεί ως φιναλίστ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1968 (ηττήθηκε από την Ιταλία).

Σχεδόν είκοσι χρόνια αργότερα, ως προπονητής της εθνικής Γιουγκοσλαβίας αυτή τη φορά, κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλου του 1990 (ηττήθηκε από την Αργεντινή του Μαραντόνα).

Πολύ αγαπητός στην Ελλάδα ο Ίβιτσα Όσιμ

Στην Ελλάδα υπήρξε πολύ αγαπητός στο φίλαθλο κοινό, ιδιαίτερα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Ο εκλιπών το 1982 διαδέχθηκε στον πάγκο του «τριφυλλιού» τον Βασίλη Δανιήλ κι έμεινε εκεί για περίπου δύο χρόνια. Επί των ημερών του ο Παναθηναϊκός πήρε το Κύπελλο την σεζόν 1992-1993 επικρατώντας στον τελικό με 1-0 του Ολυμπιακού.

Μετά τη διετή παραμονή του στην ελληνική ομάδα ανέλαβε την αυστριακή Στουρμ Γκρατς, στην οποία έμεινε 8 χρόνια (1994-2002).

Στη συνέχεια, από το 2003 έως το 2006 συνέχισε στην Ιαπωνία για λογαριασμό της Τσίμπα Γιουνάιτεντ, ενώ τη σεζόν 2006-2007 συνεργάστηκε με την εθνική ομάδα της «χώρας του ανατέλλοντος ηλίου».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ