Euro 2024, Τσεχία - Τουρκία 1-2: Τρία γκολ, μια αποβολή και πρόκριση για τους Τούρκους

Euro 2024, Τσεχία - Τουρκία 1-2: Τρία γκολ, μια αποβολή και πρόκριση για τους Τούρκους

Τρομερό σε πάθος και εξέλιξη ήταν το ματς της Τσεχίας με την Τουρκία, στο οποίο νικήτρια ήταν η δεύτερη με σκορ 2-1, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο του Euro 2024. Η Τουρκία με τους 6 βαθμούς προκρίθηκε στην φάση των "16", ενώ η Τσεχία, η οποία το πάλεψε είπε "αντίο" στο Euro 2024, τερματίζοντας στην τελευταία θέση.

Η Τουρκία πήρε την 2η θέση, στον 6ο όμιλο (υστερεί στην ισοβαθμία με την Πορτογαλία) και στην φάση των "16" θα αντιμετωπίσει την Αυστρία.

Η Τσεχία θέλησε να σοκάρει του Τούρκους και μόλις στο 2ο λεπτό έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Πρόβοντ να κάνει το σουτ και ο κίπερ Γκιουνόκ να διώχνει σωτήρια.

Αφού δεν κατάφερε να προηγηθεί νωρίς η Τσεχία, η Τουρκία άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να δημιουργεί προϋποθέσεις για να απειλήσει.

Η Τσεχία έμεινε με 10 παίκτες μόλις στο 20ο λεπτό, με δεύτερη κίτρινη του Μπαράκ

Μάλιστα μόλις στο 20' η Τσεχία έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Μπαράκ τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη για ένα άτσαλο μαρκάρισμα στο χώρο του κέντρου και παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια. Ο Τσέχος είχε δεχτεί στο 11΄την πρώτη κάρτα, εννιά λεπτά αργότερα δέχεται τη δεύτερη και αφήνει την Τσεχία με δέκα παίκτες για τα υπόλοιπα 70 λεπτά τπυ αγώνα.

Η Τουρκία προσπάθησσε να το εκμεταλλευτεί, αλλά ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, Σαμέτ Ακαϊντίν έχασε καλή ευκαιρία να σκοράρει.

Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Γιούρασεκ για την Τσεχία, τον σταμάτησε ο Γκιουνόκ

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η Τσεχία ήταν εκείνη που άγγιξε το γκολ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Ο Γιούρασεκ βρέθηκε τετ α τετ με τον Γκιουνόκ, αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Τουρκίας.

Ο Τσαλχάνογλου σκόραρε για την Τουρκία

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την Τουρκία. Γιατί βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 51ο λεπτό. Ο Στάνιεκ σε πρώτο χρόνο αρνήθηκε το γκολ στον Γκιουλέρ με τρομερή επέμβαση, όμως στην εξέλιξη της φάσης ο Τσαλχάνογλου τον νίκησε με δυνατό, διαγώνιο σουτ για το 1-0.

Η ψυχωμένη Τσεχία ισοφάρισε με τον Σούτσεκ

Στο ποδόσφαιρο ποτέ μη λες ποτέ όμως, καθώς η Τσεχία κατάφερε να ισοφαρίσει στο 66'. Ο Γκιουνόκ έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Ακαϊντίν έδιωξε σε πρώτο χρόνο πάνω στη γραμμή και ο Σούτσεκ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Εξετάστηκε η φάση για πιθανό φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα των Τούρκων, αλλά το γκολ μέτησε κανονικά.

Ο Τοσούν υπέγραψε τη νίκη της Τουρκίας

Το φινάλε ωστόσο επεφύλασσε εκπλήξεις με την Τουρκία να βρίσκει και δεύτερο γκολ και να παίρνει τη νίκη. Πιο συγκεκριμένα ο Τσενκ Τοσούν ήταν αυτός που βρήκε δίχτυα στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Με το σφύριγμα της λήξης υπήρξαν αψιμαχίες μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων με τον Χορί της Τσεχίας να αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ