Euro 2024: Ισπανία - Κροατία 3-0 -Ένα εικοσάλεπτο έφτανε για τους φούριας ρόχας

Euro 2024: Ισπανία - Κροατία 3-0 -Ένα εικοσάλεπτο έφτανε για τους φούριας ρόχας

Με το καλύτερο δυνατό τρόπο μπήκε η Ισπανία στο EURO 2024, καθώς στον πρώτο της αγώνα στον όμιλο «φωτιά» επικράτησε με 3-0 της Κροατίας.

Οι παίκτες του Ντε Λα Φουέντε μπήκαν καλύτερα στο ματς, με πίεση ψηλά, όμως σταδιακά η Χρβάτσκα ισορρόπησε το ματς. Βέβαια, στο 29' οι Ίβηρες άνοιξαν το σκορ, με τον Αλβάρο Μοράτα να εκμεταλλεύεται την εξαιρετική μπαλιά του Φαμπιάν Ρουίθ, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ σε EURO, με τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Μισέλ Πλατινί να είναι μπροστά του.

Η Κροατία έψαξε την ισοφάριση, ο Σιμόν την αρνήθηκε στον Κόβασιτς, με την Ισπανία να βρίσκει δεύτερο γκολ στο 32', έπειτα από υπέροχη ατομική ενέργεια του Φαμπιάν Ρουίθ.

Οι παίκτες του Ζλάτκο Ντάλιτς έβγαλαν αντίδραση, όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν τόσο στο 34' με τους Μπρόζοβιτς και Μάγιερ όσο και στο 41' με τον Γκβάρντιολ και τους τιμώρησε ο Ντάνι Καρβαχάλ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, κάνοντας το 3-0.

EURO 2024: Χαμένο πέναλτι, απίστευτες ευκαιρίες κι ακυρωθέν γκολ για την Κροατία

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Ισπανία είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 52' ο Λιβάκοβιτς είπε «όχι» στον Γιαμάλ, που έγινε ο νεότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί σε τελική φάση EURO, ενώ στο 54' ο Μοράτα δεν μπόρεσε με τον μηρό να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το 3-0 παρέμενε με την Κροατία στο 55' να έχει τεράστια διπλή χαμένη ευκαιρία. Σε πρώτο χρόνο η μπάλα μετά το σουτ του Στάνισιτς σταμάτησε από το τάκλιν του Κουκουρέγια, ενώ στα καπάκια ο Κράμαριτς είχε διπλή ανεπιτυχή προσπάθεια βρισκόμενος μια ανάσα από τη γραμμή τέρματος.

Το ματς φαινόταν να έχει «σβήσει» με τους δύο προπονητές να προχωρούν σε αλλαγές για να έρθει στο 78' μία φάση να δώσει νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Ο Πέτκοβιτς κέρδισε πέναλτι από τον Ρόδρι, το εκτέλεσε ο ίδιος και ο Σιμόν απέκρουσε. Στην επαναφορά ο ο Πέρισιτς πήρε το «ριμπάουντ» και έστρωσε στον ολομόναχο Πέτκοβιτς, ο οποίος πλάσαρε προ κενής εστίας. Το γκολ, όμως, δεν μέτρησε, καθώς ο άσος της Ντιναμό Ζάγκρεμπ ήταν εκτεθειμένος.

Το 3-0 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση του Βερολίνου με τους Ισπανούς να κάνουν εξαιρετικό ξεκίνημα στο τουρνουά!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ισπανία (Λουίς ντε λα Φουέντε): Ουνάι Σιμόν, Καρβαχάλ, Νάτσο, Λε Νορμάντ, Κουκουρέγια, Πέδρι (60' Όλμο), Ρόδρι (86' Θουμπιμένδι), Φαμπιάν Ρουίθ, Γιαμάλ (86' Φεράν Τόρες), Μοράτα (67' Ογιαρθάμπαλ), Ν. Γουίλιαμς (67' Μερίνο).

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Πόνγκρατσιτς, Γκβάρντιολ, Μόντριτς (65' Πάσαλιτς), Μπρόζοβιτς, Κόβασιτς (65' Σούτσιτς), Μάγιερ, Μπούντιμιρ (56' Πέρισιτς), Κράμαριτς (72' Πέτκοβιτς).

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ