Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Αλέφαντος

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Αλέφαντος

Στο πένθος βυθίστηκε το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Νίκος Αλέφαντος.

Ο παλαίμαχος προπονητής που άφησε το δικό του στίγμα στο ελληνικό πρωτάθλημα το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισε προβλήματα με την υγεία του και απεβίωσε από καρδιακή προσβολή το μεσημέρι της Τρίτης (23/06).

Γεννημένος στις 3 Γενάρη του 1939 ο Αλέφαντος μεγάλωσε στα Εξάρχεια και πρωτοέπαιξε ποδόσφαιρο στον Αστέρα Εξαρχείων. Ακολούθως αγωνίστηκε σε ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακό Πειραιώς (μετέχοντας σε έναν αγώνα πρωταθλήματος), Ατρόμητο Πειραιώς (Καμινίων), Ολυμπιακός Χαλκίδας (για τον οποίο σημείωσε τέρμα σε βάρος του αντίστοιχου του Πειραιά, όταν το 1963 επέστρεψε ως αντίπαλος στο Καραϊσκάκης),Παναιγιάλειο, Πανελευσινιακό και Βύζαντα Μεγάρων, όπου το 1969 τερμάτισε την καριέρα του.

Η καριέρα του ως προπονητής ξεκίνησε επίσης από τον Αστέρα Εξαρχείων κι εν συνεχεία πέρασε από αρκετές ομάδες. Εργάστηκε σχεδόν σε όλους τους μεγάλους ελληνικούς συλλόγους με αποκορύφωμα τον Ολυμπιακό Πειραιώς στον πάγκο του οποίου κάθισε τρεις φορές. Ακόμη εργάστηκε και την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕ Λάρισας, τον Ηρακλή, τον Πανιώνιο, τον Εθνικό Πειραιώς, τον ΟΦΗ, Καστοριάς, Παναχαϊκής, Ιωνικού, Δόξας Δράμας, Κορίνθου, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Προοδευτικής κι Εθνικού Αστέρα. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS