Αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων συμφώνησαν Ιαπωνία και ΔΟΕ

Αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων συμφώνησαν Ιαπωνία και ΔΟΕ

Η ανακοίνωση φαίνεται πως απομένει για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, είχε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, και φαίνεται πως αποφάσισαν αυτό που τις τελευταίες μέρες φάνταζε και το πιο πιθανό και λογικό ως εξέλιξη, λόγω των συνεπειών από την πανδημία.

«Πρότεινα στον πρόεδρο της ΔΟΕ να αναβάλουμε για έναν χρόνο τους Ολυμπιακούς Αγώνες και συμφώνησε 100%
», τόνισε ο Σίνζο Άμπε.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναπόφευκτη, λόγω της αναστολής της αθλητικής δράσης σχεδόν σε όλο τον πλανήτη, των εμποδίων που δημιουργούσε στην προετοιμασία των αθλητών, αλλά κυρίως του κινδύνου που υπάρχει για τη δημόσια υγεία λόγω της πανδημίας.

Ακόμη είναι ασαφές πότε ακριβώς θα γίνουν οι Αγώνες το 2021. Κι αυτό γιατί έχουν προγραμματιστεί πολλές μεγάλες διοργανώσεις το επόμενο καλοκαίρι και η ΔΟΕ δεν θέλει να συμπέσουν. Ακούστηκε ως σκέψη ακόμη και η διεξαγωγή τους τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, κάτι που όμως θα προκαλέσει προβλήματα σε αθλήματα όπως το μπάσκετ.

Εφόσον οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξαχθούν το 2021 θα είναι η πρώτη φορά που η κορυφαία διοργάνωση θα διεξαχθεί όχι σε ζυγό, αλλά σε μονό έτος. Επίσης θα είναι η πρώτη φορά που αναβάλλονται μετά τη διοργάνωση του 1940, που ήταν επίσης να διεξαχθεί στο Τόκιο, αλλά δεν έγινε λόγω του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS