Χαρακτική στο σπίτι από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών!

Το Moυσείο Τηλεπικοινωνιών  Ομίλου ΟΤΕ επισκέφθηκε και συνεργάστηκε με το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών Pandolfini-Σιατερλή, όπου  δύο σπουδαίοι χαράκτες, ο Πίνο και η Δήμητρα, μας έδειξαν τι είναι η χαρακτική τέχνη, αλλά και πως  θα φτιάξουμε τα δικά μας χαρακτικά έργα από το σπίτι!

Έχετε ποτέ  φανταστεί ότι από μία απλή πατάτα μπορούμε να φτιάξουμε μια σφραγίδα και να αφήσουμε το τύπωμά μας στο  χαρτί; Ξέρετε ποιο υλικό χρησιμοποιήθηκε για να τυπωθούν τα πρώτα χαρακτικά έργα; 

pino1 1920

Ποιοί είναι αυτοί οι δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες πίσω από τη δράση;

Η Δήμητρα Σιατερλή σπούδασε Ζωγραφική και Διακόσμηση στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Bologna. Έχει παρουσιάσει έργα της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ δίδαξε Χαρακτική και Έντυπη Τέχνη στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας.

pino2 1920

Ο Pino Pandolfini σπούδασε Ζωγραφική στην  Ακαδημία Καλών Τεχνών της Bologna. Εκτός από τη χαρακτική, το έργο του περιλαμβάνει μεγάλες εγκαταστάσεις-γλυπτά σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Το 2020 με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Federico Fellini, ο Pandolfini δημιούργησε μια χαλκογραφία - αναφορά στα παιδικά χρόνια του Fellini, που τυπώθηκε στο πιεστήριο του Κέντρου Χαρακτικής Αθηνών και ταξίδεψε μέχρι την πόλη που μεγάλωσαν και οι δύο, την Gambettola της Ιταλίας.

Blue Charaktiki 960x500

Από το 1977,  οι δύο χαράκτες  υποδέχονται καλλιτέχνες, σπουδαστές, μαθητές και  το ευρύ κοινό σε οργανωμένα μαθήματα χαρακτικής στο εργαστήριό τους.

Είστε έτοιμοι να εμπνευστείτε και να δημιουργήσετε; 

Δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το  site  του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών και να κάνετε κλικ στο video με τη δράση https://www.otegroupmuseum.gr/portal/educational_programs/family_visits αλλά και στο INSTAGRAM @otegroupmueum

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS