Βραβεύτηκε ο  "Γιος της Σοφίας" της Ε.Ψύκου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τραϊμπέκα

Βραβεύτηκε ο "Γιος της Σοφίας" της Ε.Ψύκου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τραϊμπέκα

To μεγάλο βραβείο, στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα Μυθοπλασίας, κέρδισε η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της Ελίνας Ψύκου «Ο Γιος της Σοφίας», στο Φεστιβάλ Κινηματογράφουτης Τραϊμπέκα (19-30/4).

«Οταν βλέπαμε τις ταινίες, αναζητούσαμε κάτι που δεν είχαμε δει προηγουμένως. Ομόφωνα συμφωνήσαμε, ότι μια ταινία μας προκάλεσε να δούμε με ένα νέο τρόπο και γοητευτήκαμε από τον αναπάντεχο ουμανισμό των δύσκολων χαρακτήρων του. Η σκηνοθεσία ήταν γεμάτη σιγουριά, ο τόνος του μοναδικός και ανυπομονούμε να δούμε την επόμενη δουλειά της Ελίνας Ψύκου» δήλωσε η κριτική επιτροπή (με πρόεδρο τον Γουίλεμ Νταφό) που απένειμε το βραβείο.

Η ταινία αφηγείται ένα σκοτεινό αλλά και τρυφερό παραμύθι ενηλικίωσης, που ισορροπεί δεξιοτεχνικά ανάμεσα στον ρεαλισμό και το όνειρο, όπως ακριβώς και ο μικρός της πρωταγωνιστής - ο 11χρονος Μίσα- που καταφθάνει από τη Ρωσία στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2004 για να ζήσει με τη μητέρα του, Σοφία, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχωρισμού.

Αυτό που δεν ξέρει, είναι ότι στην Αθήνα τον περιμένει ένας νέος πατέρας. Όσο η Ελλάδα ζει το ολυμπιακό της όνειρο, ο Μίσα απογειώνεται βίαια προς τον ενήλικο κόσμο, με όχημα τη σκοτεινή πλευρά των αγαπημένων του παραμυθιών.

Η ταινία είναι ένα από τα έξι πρότζεκτ που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Berlinale Residency το 2013. Συμμετείχε επίσης στο co-production market του φεστιβάλ Βερολίνου το 2014. Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή συμπαραγωγή ανάμεσα στην Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Βουλγαρία, με την υποστήριξη του Eurimages. Θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από την One from the Heart.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS