Βαν Γκογκ: Ανακάλυψαν κρυμμένο σκίτσο του γνωστού ζωγράφου πάνω σε γνωστό πίνακά του - Ήταν κρυμμένος για 137 χρόνια

Βαν Γκογκ: Ανακάλυψαν κρυμμένο σκίτσο του γνωστού ζωγράφου πάνω σε γνωστό πίνακά του - Ήταν κρυμμένος για 137 χρόνια

Ένα μεγάλο μυστικό αποκαλύπτεται ότι έκρυβε πίνακας του Βίνσεντ βαν Γκογκ «Head Of A Peasant Woman», που θαυμάζεται από τους λάτρεις της τέχνης σε όλο τον κόσμο.

Ο συγκεκριμένος πίνακας είναι ακόμη πιο ιδιαίτερος από ό,τι αρχικά είχε θεωρηθεί, καθώς κρύβει μια αυτοπροσωπογραφία του καλλιτέχνη στην άλλη πλευρά του καμβά.

Ο πίνακας του 1885 διατηρούσε το μυστικό του επί 137 χρόνια, πριν μια ακτινογραφία, ενόψει μιας νέας έκθεσης στο Εδιμβούργο, ανακαλύψει το πορτρέτο του Ολλανδού ζωγράφου.

Το πορτρέτο στην πίσω όψη του πίνακα έχει φιλοτεχνηθεί από τον ίδιο τον Βαν Γκογκ, ενώ πιστεύεται ότι ο ζωγράφος επαναχρησιμοποίησε τους καμβάδες για να εξοικονομήσει χρήματα.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε αυτή τη συναρπαστική ανακάλυψη» δήλωσε η καθηγήτρια Frances Fowle, της Εθνικής Πινακοθήκης της Σκωτίας, γι' αυτό το απρόσμενο εύρημα.

Το έργο στην πίσω όψη του διάσημου πίνακα του Βαν Γκογκ, που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, απεικονίζειέναν γενειοφόρο άνδρα με καπέλο με γείσο και μαντήλι στο λαιμό. Είναι παρόμοιο με τη διάσημη Αυτοπροσωπογραφία του με γκρίζο τσόχινο καπέλο, που ολοκληρώθηκε το 1888.

Οι ειδικοί πιστεύουν για την αυτοπροσωπογραφία στο πίσω μέρος του πίνακα ότι προέρχεται από το πρώιμο έργο του, όταν άρχισε να εξερευνά τις αυτοπροσωπογραφίες.

Η «Daily Mail» αναφέρει ότι υπάρχει η πιθανότητα οι δύο πίνακες να διαχωριστούν, αλλά αυτό θα απαιτούσε ευαίσθητες εργασίες συντήρησης.

Σε κάθε περίπτωση, οι επισκέπτες της έκθεσης στο Εδιμβούργο θα μπορούν να δουν την εικόνα ακτίνων Χ του νεοανακαλυφθέντος σκίτσου χρησιμοποιώντας ένα ειδικά κατασκευασμένο φωτοκιβώτιο στην έκθεση «A Taste for Impressionism», στην Ακαδημία Σκωτίας στο Εδιμβούργο, στο τέλος του μήνα.

«Στιγμές όπως αυτή είναι απίστευτα σπάνιες. Ανακαλύψαμε ένα άγνωστο έργο του Βίνσεντ βαν Γκογκ, ενός από τους πιο σημαντικούς και δημοφιλείς καλλιτέχνες στον κόσμο. Τι απίστευτο δώρο για τη Σκωτία και ένα έργο που θα βρίσκεται για πάντα στη φροντίδα των Εθνικών Πινακοθηκών», πρόσθεσε ο καθηγητής Frances Fowle.

Η Lesley Stevenson, ανώτερη συντηρήτρια έργων ζωγραφικής στις Εθνικές Πινακοθήκες, δήλωσε: «Όταν είδαμε την ακτινογραφία για πρώτη φορά, φυσικά ενθουσιαστήκαμε πάρα πολύ. Πρόκειται για μια σημαντική ανακάλυψη, διότι προσθέτει νέα στοιχεία σε όσα ήδη γνωρίζουμε για τη ζωή του Βαν Γκογκ. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να σκεφτούμε όσον αφορά τα επόμενα βήματα, αλλά για εμάς είναι ένα ακόμη μικρό ψήγμα για να έρθουμε λίγο πιο κοντά σε έναν απίστευτο καλλιτέχνη. Το να ξέρουμε ότι υπάρχει αυτό το σκίτσο σε έναν πίνακα που βρίσκεται στις Εθνικές Πινακοθήκες της Σκωτίας, σε μια συλλογή που ανήκει στον λαό της Σκωτίας, είναι απίστευτα σημαντικό».

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 30 Ιουλίου έως τις 13 Νοεμβρίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ