Πηλο-Επιτρα-Παιζια - Έκθεση επιτραπέζιων παιχνιδιών από πηλό στα Εξάρχεια

Πηλο-Επιτρα-Παιζια - Έκθεση επιτραπέζιων παιχνιδιών από πηλό στα Εξάρχεια

Πηλο-Επιτρα-Παιζια είναι ο τίτλος της έκθεσης με επιτραπέζια παιχνίδια από πηλό, αγαπημένων μαθητών της κυρίας Βέρας Σιατέρλη, που διεξάγεται αυτήν την περίοδο στα Εξάρχεια. 

Τα παιχνίδια αποτελούν ένα αναπόσπαστο μέρος της ζωής των ανθρώπων και του πολιτισμού μας. Mέσω ερευνών μερικών δεκαετιών, έχει αναγνωριστεί η παιδαγωγική αξία των επιτραπέζιων παιχνιδιών καθώς αποτελούν το καταλληλότερο πεδίο, προκειμένου οι εμπλεκόμενοι να συνδυάζουν πληροφορίες από διαφορετικές γνωστικές περιοχές και να προσεγγίζουν έννοιες και αντικείμενα υψηλού βαθμού δυσκολίας μέσω της εμπειρικής μάθησης και της ενεργούς συμμετοχής. Βοηθούν στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, στη διαχείριση στρεσογόνων καταστάσεων, στη βελτίωση κινητικών δεξιοτήτων, επίλυση συγκρούσεων, θέματα διαφορετικότητας, θέματα αυτοεκτίμησης, θέματα αποτυχίας κλπ.

Αλλά τι ονομάζουμε επιτραπέζιο; Επιτραπέζιο ονομάζουμε κάθε παιχνίδι που παίζεται πάνω στο τραπέζι και που μπορούν να συμμετέχουν 2 ή περισσότερα άτομα. Κύριος σκοπός είναι η διασκέδαση, σε άλλες περιπτώσεις, η αποκόμιση γνώσεων ή η νοητική άσκηση. Ένα σημαντικό στοιχείο του παιχνιδιού που υπάρχει πολλές φορές είναι ο ανταγωνισμός ή καλλίτερα, η ευγενής άμιλλα. Υπάρχουν διαφόρων ειδών επιτραπέζια παιχνίδια, που κυρίως διακρίνονται σε κλασικά και σύγχρονα. Το πλέον γνωστό κλασικό, υψηλού επίπεδου λογικής και στρατηγικής επιτραπέζιο, που αναπαριστά μια πραγματική σύγκρουση δύο βασιλείων είναι το σκάκι.

Ωστόσο το σκάκι, τα πιόνια και ο συμβολισμός τους, προσφέρουν ταυτόχρονα τη δυνατότητα αναζήτησης πλαστικών λύσεων και γλυπτικών αξιών. Όλες οι παραπάνω αιτίες είναι που με παρακίνησαν να προτείνω στους ενήλικες με τους οποίους δουλεύω μαζί, να σχεδιάσουν και να εκφράσουν από τη δική τους σκοπιά αυτή τη θεματική ανακαλύπτοντας την προσωπική τους ιδιαίτερη ξεχωριστή διάσταση, ή το παιδί που κρύβουν μέσα τους, στον τομέα του επιτραπέζιου παιχνιδιού.

Την έκθεση Πηλο-Επιτρα-Παιζια,  μπορείτε να την επισκεφθείτε στη διεύθυνση: Μεθώνης 11 - Εξάρχεια (εισοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ)

ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΤΡΙΛΙΖΑ SOLITAIR

ΑΠΟ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΣΚΑΚΙ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΕΣ ΦΡΟΣΩ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ

ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΣΚΑΚΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΤΑΚΗΣ

ΣΚΑΚΙ ΗΡΩ ΚΟΜΝΗΝΟΥ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS