Οι υποψηφιότητες για το βραβείο «Δημήτρης Χορν» 2017

Οι υποψηφιότητες για το βραβείο «Δημήτρης Χορν» 2017

Δεκαεπτά χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την καθιέρωση του θεατρικού Βραβείου «Δημήτρης Χορν». Το βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο.

Το επαμειβόμενο Βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο συνοδευόμενος από περγαμηνή.

Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν. Το βραβείο «Δημήτρης Χορν» 2017 θα απονεμηθεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Μαΐου, στις 8 το βράδυ, στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» (Αμερικής 10).
Οι υποψηφιότητες

Οι τέσσερις υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» για τη σαιζόν 2015-2016 (Φθινόπωρο 2015 - Καλοκαίρι 2016), με αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

1. Γιώργος Κατσής για την ερμηνεία του στην παράσταση «Μητρόπολη/Χορός και Άγγελος από το πανάρχαιο δράμα» σε σύλληψη-σκηνοθεσία Αργύρη Πανταζάρα (Φεστιβάλ Αθηνών/ Μικρή Επίδαυρος).

giorgos katsis

2. Κωνσταντίνος Μπιμπής για την ερμηνεία του στο έργο «Το δέντρο του Οιδίποδα» της Ομάδας Ιδέα, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη (Θησείον, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες).

konstantinos mpimpis

3. Γιάννης Νιάρρος για τον ρόλο του Ροδίωνα Ρωμάνοβιτς Ρασκόλνικωφ στο έργο του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι «Έγκλημα και τιμωρία», σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη (Εθνικό Θέατρο/Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος»).

giannis niarros

4. Γιώργος Τριανταφυλλίδης για την ερμηνεία του στο έργο του Φέρντιναντ Μπρούκνερ «Η αρρώστια της νιότης», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου (Ακαδημία Πλάτωνος).

giorgos triantafullidis i arrostia tis niotis

Στην εκδήλωση της απονομής χαιρετισμό θα απευθύνει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου. Η Κατερίνα Γιουλάκη θα θυμηθεί στιγμές από την φιλία της με τον Δημήτρη Χορν αλλά και στιγμιότυπα από τη συνεργασία τους. Η Νατάσα Μποφίλιου θα ερμηνεύσει, με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο, τραγούδια που έγιναν γνωστά με τη φωνή του Δημήτρη Χορν. Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Σταμάτης Φασουλής. Στο θεσμό του Βραβείου θα αναφερθεί ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη).


googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS