Μια διαφορετική σειρά εποχής για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Μια διαφορετική σειρά εποχής για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο

Η νέα σειρά του PBS «Atlantic Crossing» μπορεί να είναι μια ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά είναι διαφορετική από τις περισσότερες τηλεοπτικές παραγωγές που έχουν γυριστεί για την παγκόσμια σύρραξη.


Η δραματική σειρά εποχής περιγράφει την ιστορία της πριγκίπισσας της Νορβηγίας, τη σχέση της με τον Αμερικανό πρόεδρο Φράνκλιν Ρούσβελτ και το πώς χρησιμοποίησε τη φιλία τους για να βοηθήσει τη χώρα της σε κρίση. Αλλά, ενώ η σειρά βασίζεται σε αληθινή ιστορία, απέχει πολύ από ένα ντοκιμαντέρ.

YN 2021 04 17 10.39.24

«Ήταν πραγματικά δύσκολο για εμάς να βρούμε πληροφορίες για τη Μάρθα και για το ποια ήταν κατά τη διάρκεια της περιόδου που έμενε στην Αμερική, καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου» δήλωσε ο Αλεξάντερ Έικ -συγγραφέας και δημιουργός της σειράς, σε συνέντευξη στην Ένωση Κριτικών Τηλεόρασης.
«Βρήκαμε πολλές πληροφορίες σχετικά με τον Νορβηγό βασιλιά και σύζυγο της Μάρθα, τον διάδοχο του θρόνου, αλλά για να βρούμε πραγματικά αρκετό υλικό για εκείνη, έπρεπε πραγματικά να ψάξουμε ψηλά και χαμηλά. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που μας πήρε τόσο πολύ καιρό να συνθέσουμε την ιστορία. Ήταν ένα είδος έρευνας, θα έλεγα» υπογράμμισε.

YN 2021 04 17 10.39.30

«Είναι σαφές ότι η σειρά είναι “εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα”, αλλά είναι μια φανταστική δραματοποίηση», διευκρίνησε.
«Ωστόσο, η συνολική ιστορία του “Atlantic Crossing” είναι αλήθεια: Η πριγκίπισσα Μάρθα είχε περισσότερη πρόσβαση στον πρόεδρο Ρούσβελτ από οποιοδήποτε άλλο άτομο, για παράδειγμα από τους συμβούλους του, μέχρι τον θάνατό του, και έκανε μια σημαντική προσπάθεια να βοηθήσει τη Νορβηγία κατά τη διάρκεια του πολέμου» ανέφερε ο δημιουργός της σειράς.

YN 2021 04 17 10.39.38

Η Σοφία Χέλιν, Σουηδέζα ηθοποιός γνωστή για τον ρόλο της στη σειρά «The Bridge», πρωταγωνιστεί στο «Atlantic Crossing» ως πριγκίπισσα Μάρθα της Νορβηγίας. Προτού αναλάβει αυτόν τον ρόλο, δεν ήξερε πολλά για την πραγματική γυναίκα που υποδύεται. «Δεν είχα ακούσει ποτέ για εκείνη», αποκάλυψε η ηθοποιός. «Ξέρετε, οι ήρωες που δεν παίρνουν εύσημα για αυτό που κάνουν, είναι οι πιο ενδιαφέροντες ήρωες» υπογράμμισε.

Ίσως το πιο αναγνωρίσιμο μέλος του καστ χάρη στους ρόλους του στο «Twin Peaks» και «Sex and the City», ο Κάιλ ΜακΛάχλαν έκανε βαθιά ιστορική έρευνα για να μετατραπεί στον Αμερικανικό πρόεδρο του πολέμου στη μικρή οθόνη.

«Βασίζομαι σε μεγάλο βαθμό στο ντοκιμαντέρ “Ken Burns”, καθώς και στο βιβλίο της Ντόρις Κερνς Γκούντγουιν για τους Ρούσβελτ» δήλωσε σε δημοσιογράφους.

Η Λούσι Ράσελ υποδύεται τη Μάργκαρετ Άλις «Missy» Λε Χαντ, προσωπική γραμματέα του προέδρου Ρούσβελτ. Σύμφωνα με τη βιογράφο της Κάθριν Σμιθ, «σε όλα εκτός από τον τίτλο, ήταν επικεφαλής του προσωπικού της Φράνκλιν Ρούσβελτ. Ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ εντόπισε έναν ακόμη πιο σημαντικό ρόλο για εκείνη στη διοίκηση και τη ζωή του, λέγοντας συχνά: “Η Missy είναι η συνείδησή μου”».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS